08:23 06.10.2020

МОЗ запропонує посилити карантинні обмеження, якщо заповнюваність ліжок для хворих на коронавірус перевищить 60% - Степанов

1 хв читати
МОЗ запропонує посилити карантинні обмеження, якщо заповнюваність ліжок для хворих на коронавірус перевищить 60% - Степанов

Міністерство охорони здоров'я запропонує запровадити посилені карантинні обмеження у всій країні, якщо заповнюваність ліжок для хворих на COVID-19 у лікарнях перевищить 60%, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Якщо заповнюваність ліжок збільшуватиметься такими темпами, і ми вийдемо більше ніж на 60%, то ми пропонуватимемо не діяти виключно в умовах адаптивного карантину, коли залежно від епідситуації в регіонах встановлюють різні рівні обмежень, а запропонуємо запроваджувати жорсткіші обмеженням на території всієї країни", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова" на каналі ICTV у понеділок.

Степанов зазначив, що протягом минулого тижня кількість пацієнтів, госпіталізованих із COVID-19 або підозрою на нього, збільшилася на 2 500 осіб.

Водночас Степанов зазначив, що не йдеться про жорсткий локдаун.

"Коли ми говоримо про жорсткіші обмеження, ми не говоримо про повну зупинку країни. Я не вважаю, що треба робити повний локдаун, але певні обмеження треба запроваджувати, щоб розривати ланцюг передачі захворювання", - сказав він.

Зокрема, за словами Степанова, йдеться про обмеження проведення масових заходів, святкувань, гулянь і концертів із великою кількістю глядачів.

Загалом, за інформацією Степанова, згідно з оперативними даними на сьогодні є близько 37 тис. ліжок для хворих на коронавірусну інфекцію, водночас у лікарнях перебувають 16 745 пацієнтів із COVID-19 або з підозрою на нього.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА