12:20 06.10.2020

Румунія впровадила 14-денний карантин для українських туристів

1 хв читати
Румунія впровадила 14-денний карантин для українських туристів

Національний інститут громадського здоров'я Румунії вніс Україну до списку країн із високим епідеміологічним ризиком, українським мандрівникам після прибуття в країну доведеться пройти 14-денний карантин.

Про це йдеться в списку країн, розміщеному на сайті Національного інституту громадського здоров'я Румунії. Список набуває чинності о 0:00 7 жовтня 2020 року.

Водночас зазначено, що від цього заходу звільнено осіб, які прибувають до Румунії з країн/районів із високим епідеміологічним ризиком, якщо вони залишаються на території країни менше ніж три дні (72 годин) і пред'являють негативний тест на SARS-CoV-2, виконаний максимум за 48 годин до в'їзду на територію країни. Також особи, які прибувають до Румунії з країн/територій із високим епідеміологічним ризиком і перебувають на карантині терміном на 14 днів, можуть залишити карантин після десятого дня, якщо вони пройдуть тест на SARS-CoV-2 на восьмий день карантину, і результат виявиться негативним.

За інформацією ресурсу tripadvisor.mfa.gov.ua Міністерства закордонних справ України, до 15 жовтня 2020 року в Румунії діє режим надзвичайної ситуації, в рамках якого забороняється в'їзд на територію країни через пункти перетину кордону для іноземних громадян, зокрема і громадян України, і осіб без громадянства, однак є низка винятків із цієї заборони щодо певних категорій осіб.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА