19:17 06.10.2020

Кількість кіберінцидентів з 30 вересня по 6 жовтня скоротилася на 10% - CERT-UA

1 хв читати
Кількість кіберінцидентів з 30 вересня по 6 жовтня скоротилася на 10% - CERT-UA

Система кіберзахисту державних інформаційних ресурсів України та об'єктів критичної інфраструктури на об'єктах моніторингу в період з 30 вересня по 6 жовтня зафіксувала понад 967 тис. підозрілих подій, що на 10% менше порівняно з попереднім тижнем.

Згідно з повідомленням Держспецзв'язку у вівторок, переважна більшість зафіксованих підозрілих подій стосується виявлення спроб мережевого сканування (90%) і застосування нестандартних протоколів (8%).

Система захищеного доступу державних органів до мережі інтернет заблокувала 35,4 тис. різних видів атак, що на 27% менше порівняно з попереднім тижнем. З них 97% - мережеві атаки прикладного рівня і сім DDoS-атак. Переважна більшість стосується веб-ресурсів Офісу президента України.

Урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA у цей період зареєструвала й опрацювала 2,763 тис. кіберінцидентів, що на 18% більше порівняно з попереднім тижнем.

Більшість опрацьованих інцидентів належить доменній зоні недержавного сектора (близько 99%). Основна кількість інцидентів стосується поширення шкідливого ПЗ (99% від загальної кількості).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА