07:15 07.10.2020

Трамп заявив, що розпорядився розсекретити всі документи, стосовно розслідування Мюллера

2 хв читати
Трамп заявив, що розпорядився розсекретити всі документи, стосовно розслідування Мюллера

Президент США Дональд Трамп повідомив, що наказав розсекретити всі документи, пов'язані з розслідуванням його передбачуваних зв'язків з Росією, а також скандалу з електронною поштою його колишньої суперниці на виборах 2016 року - Гіларі Клінтон.

"Я санкціонував повне розсекречення всіх документів, стосовно одного з найбільших політичних злочинів в американській історії - російської містифікації. Це також стосується скандалу з електронною поштою Гілларі Клінтон. Жодних скорочень!", - написав Трамп у своєму Твіттері.

У березні 2019 року команда спецпрокурора Роберта Мюллера завершила роботу над доповіддю про передбачуване втручання РФ у вибори 2016 року в США і передала його генпрокурору. Той у листі Конгресу оголосив, що слідчі не виявили ознак змови між РФ і передвиборчим штабом Дональда Трампа. Спецпрокурор також не став висувати обвинувачень Трампу в перешкоджанні правосуддю, залишивши це питання на розсуд генпрокурора, який дійшов висновку, що для пред'явлення президенту звинувачень немає достатніх підстав.

Під час передвиборчої кампанії 2016 року конкурент Трампа на президентських виборах Гілларі Клінтон піддалася жорсткій критиці за використання особистої електронної пошти в службових цілях у період роботи держсекретарем в 2009-2013 роках. У результаті ФБР почало розслідування цієї справи, але в липні 2016 року припинило його без пред'явлення офіційних звинувачень.

В кінці жовтня того ж року, всього за 11 днів до президентських виборів Джеймс Комі, який займав тоді пост директора ФСБ, повідомив Конгресу США, що ФБР відновило розслідування щодо Клінтон і її листування. За день до виборів Комі заявив, що відновлення розслідування не означає, що Клінтон здійснювала правопорушення, однак пізніше низка ЗМІ та експертів заявили, що саме через розслідування ФБР Клінтон не змогла здобути перемогу на виборах.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА