07:47 07.10.2020

Влада Бішкека призначила нового мера

2 хв читати
Влада Бішкека призначила нового мера

У столиці Киргизстану знову змінився мер, тимчасово виконувати обов'язки буде перший віце-мер Алмаз Бакетаєв, повідомили "Інтерфаксу" в середу в мерії Бішкека.

"Координаційна рада з урегулювання ситуації в Бішкеку прийняла рішення покласти обов'язки градоначальника на Алмаза Бакетаєва", - повідомив співрозмовник агентства.

За словами радника мера Бішкека Гулі Алмамбетової, всі міські служби працюють безперебійно, незважаючи на спроби захопити об'єкти.

"Вчора була спроба захопити "Бішкекводоканал", колектив зміг відстояти підприємство. Всі рішення повинні прийматися в правовому руслі і в рамках законодавства країни. У зв'язку з цим, мобілізовані внутрішні сили для охорони відомств", - сказала Алмамбетова.

Напередодні мер Бішкека Азіз Суракматов подав у відставку за власним бажанням після того, як будівлю муніципалітету захопили протестувальники. "Народним мером" себе оголосив Жоошбек Коеналієв.

Після масових протестів прихильників партій, опозиційних президентові Киргизстану Сооронбаю Жеенбекову, що почалися увечері минулого понеділка, Центральна виборча комісія країни скасувала результати парламентських виборів, що пройшли 4 жовтня. Жеенбеков заявив про спробу захоплення влади в країні і закликав лідерів протестів повернутися в правове русло.

У ніч на вівторок учасники протесту звільнили з СІЗО колишнього екс-президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва, екс-прем'єра Сапара Ісакова та інших опозиційних Жеенбекову політиків.

Повідомлялося, що протестувальники захопили будівлю парламенту і офісу президента в Бішкеку, будівлі мерії і уряду.

За даними Міністерства охорони здоров'я, під час заворушень одна людина від отриманих травм померла, серед постраждалих - близько 800 осіб.

Прихильники Атамбаєва з Соціал-демократичної партії Киргизстану у вівторок заявили про зміну влади в країні. У Бішкеку було створено Координаційну раду опозиції.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА