08:11 07.10.2020

За минулу добу російські найманці на Донбасі двічі порушили режим тиші

2 хв читати
За минулу добу російські найманці на Донбасі двічі порушили режим тиші

За минулу добу російські найманці на Донбасі двічі порушили режим тиші, здійснивши постріли з підствольного гранатомета і стрілецької зброї, українські військовослужбовці не постраждали, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

"За минулу добу, 6 жовтня, озброєні формування Російської Федерації двічі порушили домовленості, досягнуті 22 липня 2020 під час засідання Тристоронньої контактної групи. Бойових втрат і поранень серед українських захисників не було", - сказано в ранковому зведенні на сторінці в Фейсбуці в середу.

Зокрема, в районі відповідальності ОТУ "Схід" противник відкривав неприцільний вогонь з підствольного гранатомета поблизу Зайцевого, а зі стрілецької зброї - неподалік Водяного. "Ворожі постріли були неприцільними, тому українські військовослужбовці вогонь у відповідь не відкривали", - наголосили в штабі.

Також українські військові зазначають, що в районі проведення ООС виконуються завдання і іншими складовими сил оборони. Зокрема, за минулу добу військовослужбовцями ЗСУ спільно з пожежними ДСНС локалізовані пожежі поблизу населених пунктів Болотене, Майорськ, Катеринівка, Попасна, Хутір Вільний та Станиця Луганська.

Крім того, військовослужбовці ООС продовжують допомагати жителям Луганської області долати наслідки пожеж. Зокрема, в селищі Воронове військові продовжують розчищати заблоковані шляхи, розбирати завали на об'єктах селищної інфраструктури і в зруйнованих вогнем приватних будинках.

"З початку поточної доби, 7 жовтня, на всій лінії розмежування спостерігається тиша. Порушень досягнутих мирних домовленостей не зафіксовано", - констатували в штабі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА