14:42 07.10.2020

МВС залучить авіацію для реагування на протиправні дії під час місцевих виборів в Україні

2 хв читати
МВС залучить авіацію для реагування на протиправні дії під час місцевих виборів в Україні

Залучення авіаційних підрозділів системи Міністерства внутрішніх справ передбачено для оперативного реагування на зміну ситуації під час місцевих виборів в Україні.

"Виходячи з розрахунків для забезпечення публічної безпеки під час місцевих виборів буде залучено майже 140 тис. правоохоронців. Передбачається залучення авіаційних підрозділів системи МВС для оперативного реагування на зміну обстановки", - заявив на нараді перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, повідомляє департамент комунікації МВС у середу.

Він зазначив, що з огляду на пандемію COVID-19, в умовах якої відбувається виборчий процес, особовий склад забезпечено засобами захисту.

"Ми будемо залучати резервні групи правоохоронців центрального апарату Нацполіції, курсантів вишів та поліцейських з обласних управлінь", - озвучив плани Яровий.

За словами заступника міністра Сергія Гончарова, в регіонах створено оперативні резерви для реагування на виклики та загрози, які можуть виникнути в рамках проведення виборів.

"Щоб підвищити ефективність реалізації формування резервів і безпосереднього реагування, у рамках виборчої кампанії планується залучати нашу авіацію. Ми плануємо залучати всі наявні сили та засоби авіації системи МВС - літаки та гелікоптери. Наявність гелікоптерів дасть змогу реагувати на протиправну діяльність у найвіддаленіших точках, де немає посадкових смуг ", - розповів Гончаров.

Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін зазначив, що для гарантування належного рівня пожежної безпеки та запобігання виникненню надзвичайних ситуацій під час підготовки та проведення місцевих виборів фахівці Служби порятунку на території країни здійснюють обстеження об'єктів, на яких діятимуть виборчі дільниці.

Місцеві вибори в Україні заплановані на 25 жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА