15:01 07.10.2020

Вашингтон вважає Росію основною загрозою кібербезпеці США

3 хв читати
Вашингтон вважає Росію основною загрозою кібербезпеці США

Міністерство внутрішньої безпеки (МВБ) США в доповіді "Оцінка національної загрози 2020" назвало Росію основною країною, що розповсюджує дезінформацію і створює загрозу кібербезпеці.

"Росія є, ймовірно, основним суб'єктом таємного впливу і постачальником дезінформації всередині країни", - йдеться в доповіді "Оцінка національної загрози 2020".

"Ми вважаємо, що головна мета Москви полягає в тому, щоб посилити своє світове становище і вплив шляхом ослаблення Америки - всередині країни і за кордоном - за допомогою зусиль із сіяння розбрату, відволікання уваги, формування громадських настроїв і підриву довіри до західних демократичних інститутів і процесів", - зазначають у міністерстві.

Згідно з доповіддю, "діяльність з іноземної експансії буде націлена на зовнішню і внутрішню політику США, міжнародні події, такі як COVID-19, а також демократичні процеси й інститути, включаючи президентські вибори 2020 року".

Крім Росії, серед країн, які представляють кіберзагрозу США, названо Китай, Іран і Північну Корею.

Зазначається, що зусилля перерахованих держав у міру наближення виборів у США будуть спрямовані на інфраструктуру, пов'язану з виборами. При цьому вони зосередяться на персональній інформації виборців, локальних мережах муніципалітетів і штатів і безпосередньо на чиновниках, пов'язаних із виборчим процесом.

"Діяльність може відбуватися протягом всього виборчого циклу 2020 року - під час передвиборних заходів, у день виборів і в поствиборчий період", - заявляє міністерство.

"Федеральний уряд, органи влади штатів, місцеві та територіальні уряди, а також приватний сектор зіткнуться із цілою низкою кіберзагроз, спрямованих на доступ до конфіденційної інформації, крадіжку грошей і примус до сплати викупу", - додає МВБ.

Міністерство попередило, що у Росії є можливість "порушити або пошкодити критично важливі інфраструктурні мережі США за допомогою кібератак" і що російські агенти майже напевно продовжуватимуть націлюватися на американську промисловість і всі рівні уряду.

"Росія, ймовірно, може здійснювати кібератаки, які призведуть до принаймні локальних наслідків на декілька годин або днів, і, ймовірно, розробляє варіанти, які спричинять важчі наслідки", - пише МВБ.

Зазначається, що Китай продовжить свою кампанію економічного шпигунства проти США і що Китай також представляє серйозну постійну загрозу для американської інфраструктури через потенційні кібератаки. За оцінками міністерства, дії Пекіна будуть націлені на виробництво, оборону, охорону здоров'я, транспорт й енергетику протягом наступного року.

За даними міністерства, можливе також використання кібератак для отримання інформації про лікування і вакцини від COVID-19. Чим, згідно з МВБ, уже займаються Росія і Китай.

"Коли американський народ прочитає цю доповідь, він буде більш обізнаний про традиційні загрози, що стоять перед батьківщиною, такі як тероризм й організована злочинність. Однак, я думаю, що вони також зрозуміють, що ми стикаємося зі значною загрозою на батьківщині з боку таких держав, як Китай, Росія і Іран", - заявив виконувач обов'язків глави міністерства Чад Вульф.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА