20:58 07.10.2020

СБУ затримала двох іноземців, які планували створити в Україні осередок міжнародного терористичного угрупування неонацистів

1 хв читати
СБУ затримала двох іноземців, які планували створити в Україні осередок міжнародного терористичного угрупування неонацистів

Служба безпеки України попередила спробу створення в країні осередку міжнародного неонацистського угруповання, причетного до скоєння у різних країнах світу терористичних проявів на расовому ґрунті з використанням саморобних вибухових пристроїв.

"Оперативники спецслужби встановили двох іноземних громадян, які прибули в Україну для вербування місцевих жителів до лав екстремістів. Свою протиправну діяльність іноземці здійснювали у Києві, Харкові та Львові. Вони також підготували відеоролик, в якому пропагували ідеї неонацизму і закликали громадян до вчинення особливо тяжких злочинів, зокрема вбивств і терактів. Для поширення цього відео представники угруповання залучили учасників спеціалізованих спільнот у соцмережах", - повідомляє прес-служба СБУ.

Було встановлено, що іноземці намагалися вступити до одного з українських військових підрозділів для здобуття бойового досвіду, який представники угруповання планували використовувати у протиправній діяльності.

Всі спроби створити осередок угруповання в Україні задокументували співробітники СБУ. Служба безпеки України на підставі положень закону України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства" винесла рішення про примусове повернення вербувальників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА