10:24 08.10.2020

У МОН заявили, що постанова уряду Гройсмана про зростання зарплат учителів популістська, не була підкріплена коштами в бюджеті

2 хв читати
У МОН заявили, що постанова уряду Гройсмана про зростання зарплат учителів популістська, не була підкріплена коштами в бюджеті

У Міністерстві освіти і науки України (МОН) вважають, що ухвалена урядом Володимира Гройсмана в липні 2019 року постанова №822 про зростання зарплат учителів мала популістський характер, не вирішувала питання зміни системи оплати праці й не була підкріплена наявністю коштів у бюджеті.

Зокрема, в повідомленні прес-служби Міносвіти наголошується, що постанова Кабінету Міністрів від 10 липня 2019 №822 "Про оплату праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників закладів і установ освіти і науки" започатковувала виконання норм закону "Про освіту" та "Про наукову і науково-технічну діяльність".

"І хоча в Державному бюджеті коштів на її реалізацію не було, це рішення Кабінету Міністрів України підписано прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом в останні дні діяльності його уряду. Хочемо звернути увагу на те, що рішення уряду, ухвалене 10 липня 2019 року, мало виключно популістський характер і не розв’язувало питання зміни системи оплати праці та не було підкріплене наявністю коштів у бюджеті", - наголошують у відомстві.

У міністерстві нагадують, що за відсутності на 2020 рік коштів на реалізацію цієї постанови її впровадження було відтерміновано наприкінці 2019 року до 31 грудня 2020 року.

"За розрахунками МОН, на реалізацію постанови уряду від 10.07.2019 №822 у 2021 році необхідно додатково щонайменше 50 млрд грн із бюджетів різних рівнів. У зв’язку з відсутністю неінфляційних джерел фінансування для набуття чинності цієї постанови у 2021 році уряд доручив Міністерству освіти і науки разом з Мінекономіки, Мінфіном і Мін’юстом підготувати проект рішення щодо відтермінування її впровадження до 31 грудня 2021 року", - йдеться в повідомленні.

У Міносвіти наголошують, що рішення не скасовано, а лише відкладено.

"МОН не займається піаром, а працює над збільшенням зарплат освітян, виходячи з реальних можливостей бюджету", - заявляють у міністерстві.

Як повідомлялося, 10 липня 2019 року Кабмін схвалив реформу оплати праці педагогів з підвищенням до чотирьох прожиткових мінімумів мінімального окладу до 2023 року. У 2020 році зарплата педагога мала становити 2,5 прожиткового мінімуму, у 2021 році - 3 мінімуми, в 2022 році - 3,5 мінімуму і з січня 2023 року - 4 прожиткових мінімуми.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Затримано громадянина Польщі, який пропонував російським спецслужбам замах на президента України

З окупації вдалося повернути двох підлітків, позбавлених батьківського піклування, - Херсонська ОВА

Засідання Ради Україна-НАТО відбудеться 19 квітня у віртуальному форматі

Очільника "Російської громади Полтавщини" засуджено до 15 років в'язниці

У Дніпровському районі рятувальники ліквідували пожежі, спричинені ракетною атакою

У Києві на Подільському мостовому переході триває облаштування конструкцій тунелів метрополітену

У Німеччині заарештували російських диверсантів, які готували напади на маршрути доставки військової допомоги Україні

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА