14:12 08.10.2020

Середнє навантаження на одну медкоманду в ковідних лікарнях за підсумками серпня становило 14 пацієнтів при нормі 20 - в. о. голови НСЗУ

2 хв читати
Середнє навантаження на одну медкоманду в ковідних лікарнях за підсумками серпня становило 14 пацієнтів при нормі 20 - в. о. голови НСЗУ

За підсумками серпня середнє навантаження на одну медичну команду в лікарнях, визначених для стаціонарного лікування COVID-19, становило 14 пацієнтів при нормі 20 пацієнтів, повідомив в. о. голови Національної служби здоров'я України (НСЗУ) Андрій Віленський.

"Розрахункова кількість пацієнтів на одну медичну команду була 20 пацієнтів. У такий спосіб була розрахована модель того, як має надаватися ця медична допомога. Наразі ці норми виконуються по-різному. Тобто, в середньому у серпні на одну команду припадало 14 пацієнтів", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Водночас, за інформацією Віленського, за підсумками серпня у низці областей навантаження на команду перевищували рекомендовані.

Так, зокрема, було в Одеській області, де припадало 55 пацієнтів на одну команду на місяць, зокрема в Одеській міській інфекційній лікарні - 149 пацієнтів на одну команду на місяць, у Хмельницькій області - 25 пацієнтів, Львівській - 24 пацієнти, Івано-Франківській, Харківській областях і Києві - по 23 пацієнти, у Закарпатській - 21 пацієнт.

Він нагадав, що при підписанні контракту на лікування COVID-19 лікарня в перший місяць отримувала 498 тис. грн на команду з 12 медиків, і додатково 171 тис. грн на кожен апарат ШВЛ. Як правило, щонайменше на ковідну лікарню передбачалося чотири апарати ШВЛ.

"Все це стосується виплат за перший місяць, за те, щоб заклад був готовий, щоб могли платити заробітну плату і закупити необхідні медикаменти, необхідні матеріали. Далі кожен місяць виплати залежали від того, як заклад завантажено і як завантажено інтенсивну терапію. Як правило, ця сума менша, тому що вона була розрахована під оптимально максимальне завантаження", - сказав він.

При цьому Віленський зазначив, що на сьогодні НСЗУ збирає інформацію щодо завантаження лікарень у вересні.

"Ми розуміємо, що статистика може зрости у деяких регіонах, але ми бачимо, що в різних регіонах навантаження абсолютно різне. Більше того, в різних лікарнях воно різне. Тобто, може бути таке, що в одній лікарні навантаження 40 пацієнтів на одну команду, а поруч лікарня, яка має 10 пацієнтів, або менше", - сказав він.


Повний текст інтерв'ю з Віленським буде розміщено на головній сторінці агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА