07:10 09.10.2020

Демократи в американському Конгресі намагаються усунути Трампа

2 хв читати
Демократи в американському Конгресі намагаються усунути Трампа

Спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі і конгресмен-демократ Джеймі Раскін почали підготовку законопроекту про формування спеціальної комісії, яка повинна оцінити фізичний і психічний стан здоров'я президента Дональда Трампа, повідомляють американські ЗМІ.

На підставі висновків комісії Конгрес повинен зробити висновок про те, чи може президент Сполучених Штатів бути відсторонений від посади у зв'язку з нездатністю виконувати свої обов'язки.

Такі права представлені Конгресу 25-ю поправкою до Конституції, яка дозволяє усувати президента від посади, якщо більшість членів кабінету і віце-президент вважають його нездатним виконувати свої обов'язки.

Пропозицію про створення комісії буде внесено Пелосі і Раскіним у п'ятницю. Як зазначив офіс спікера Палати, висновки комісії мають "допомогти забезпечити ефективне і безперервне керівництво на найвищому посту у виконавчій гілці влади".

Сам Трамп у своєму Твіттері у відповідь на ініціативу демократів назвав Пелосі "божевільною Ненсі", яку саму треба взяти під спостереження.

Лікар-куратор глави держави Шон Конлі вважає, що Трамп може вже в суботу повернутися до повноцінної роботи, зокрема до публічної діяльності.

У поширеному Білим домом меморандумі доктора про стан здоров'я Трампа, що заразився коронавірусом, йдеться, що президент завершив курс лікування від коронавірусу, його стан залишався стабільним з моменту повернення в Білий дім, і він може повернутися до публічних виступів у суботу.

Конлі зазначив, що Трамп відреагував на курс лікування "надзвичайно позитивно".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА