07:21 09.10.2020

Велика Британія допоможе оснастити флот України сучасними ракетними катерами, сумісними зі стандартами НАТО

2 хв читати
Велика Британія допоможе оснастити флот України сучасними ракетними катерами, сумісними зі стандартами НАТО

Велика Британія допоможе переоснастити Військово-морські сили України сучасними ракетними катерами, які сумісні зі стандартами НАТО, і будуть здатні закрити потребу в кораблях такого класу в Чорному і Азовському морях, зазначають в Офісі президента України.

"Для фінансування цих робіт уряд Великої Британії надасть позику на 10 років на суму до 1,25 млрд британських фунтів. Україна зможе спостерігати і вчитися при будівництві перших кораблів в Британії паралельно з модернізацією власного суднобудування, яке забезпечить будівництво наступних кораблів вже в Україні. Кошти підуть також на будівництво портової інфраструктури для базування кораблів в Очакові. Ця домовленість допоможе зміцнити обороноздатність України на морі і підвищить безпеку на півдні України", - повідомляє прес-служба ОП за підсумками офіційного візиту делегації України на чолі з президентом Володимиром Зеленським у Велику Британію.

Крім того, українська делегація повертається з кредитними гарантіями розміром до 2,5 млрд фунтів стерлінгів для британсько-українських торговельних контрактів. Відповідний меморандум був підписаний в четвер увечері в присутності президента.

"Як зазначив Володимир Зеленський, ці кошти можуть бути використані для реалізації інвестиційних проектів у таких пріоритетних галузях, як безпека і оборона, сільське господарство, інфраструктура, енергетика та охорона здоров'я. Умови надання коштів дуже комфортні для України", - зазначили в ОП.

Під час візиту вперше глава Української держави був прийнятий членами британської королівської сім'ї.

Було підписано історичну угоду про політичну співпрацю, вільну торгівлю і стратегічне партнерство між Україною і Великою Британією.

"Дана Угода після Brexit гарантує нашим громадянам і бізнесу стабільність у співпраці і відкриває новий потенціал, включно з такими сферами, як торгівля, промислова політика, енергетика, сільське господарство, інформаційне суспільство, довкілля, глобальні завдання з боротьби зі змінами клімату тощо", - зазначили в ОП.

Також українській стороні вдалося досягти домовленостей, які передбачають лібералізацію умов торгівлі товарами і послугами на рівні не нижче, ніж передбачено в Угоді про асоціацію між Україною та ЄС, наголосили в Офісі президента.

"Велика Британія і Україна підтвердили свої зобов'язання відстоювати демократичні принципи, права людини і основні свободи, а також міжнародний правопорядок, який зберігає мир. Ми отримали повну підтримку євроінтеграційних та євроатлантичних прагнень України. Велика Британія засудила агресію Росії проти України і підтримала необхідність безумовного відновлення територіальної цілісності нашої держави в межах міжнародно-визнаних кордонів", - йдеться в повідомленні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА