07:47 09.10.2020

Українська влада сьогодні абсолютно прозора і безпрецедентно відкрита для діалогу з бізнесом

2 хв читати
Українська влада сьогодні абсолютно прозора і безпрецедентно відкрита для діалогу з бізнесом

Глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що велику увагу українська влада приділяє створенню сприятливого бізнес-клімату в країні і залученню іноземних інвесторів. З цією метою був розроблений і вже прийнятий парламентом у першому читанні законопроект про "інвестиційних нянь", повідомила прес-служба президента.

"Кожен візит Президента включає зустрічі з великим бізнесом. Сьогодні йде відкритий діалог, ми сьогодні чуємо. Безумовно, є багато чого ще робити, але сьогодні влада є абсолютно прозорою й безпрецедентно відкритою для діалогу з бізнесом", - сказав Єрмак під час виступу в Королівському інституті міжнародних справ Chatham House.

Він зазначив, що, незважаючи на тривалий військовий конфлікт на Донбасі, українська влада продовжує проводити реформи, щоб зробити країну успішною.

"Попри те, що в Україні триває війна, реформи продовжуються. Президент говорить і продовжує реформувати країну. Саме для того, щоб зробити її успішною та привабливою для наших партнерів, інвесторів", - сказав він.

Єрмак назвав основні реформи, які вже реалізовані. Зокрема, йдеться про земельну реформу, ухвалення банківського закону, реформу ринку газу, ухвалення закону про концесію, легалізацію азартних ігор, демонополізацію виробництва спирту, проведення приватизації на відкритих аукціонах (Фонд державного майна провів близько 1,5 тис. успішних аукціонів), ухвалення закону про "спліт" – щодо реформування небанківського фінансового сектору, дерегуляцію економіки.

Також глава ОП згадав оновлення мобільної програми "Дія", яка передбачає надання державних послуг онлайн.

"Україна стає передовою в цьому плані, а контакт держави і громадянина в плані послуг зводиться до мінімуму", - сказав Єрмак, додавши, що все це зроблено лише за півтора року.

Глава ОП зазначив, що пріоритетом Зеленського є проведення реформ і це дає змогу змінити країну "на краще". "Це його пріоритет, і він не змінився за півтора року", - додав Єрмак.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА