08:02 09.10.2020

Трюдо заявив, що Канада готується до можливої дестабілізації ситуації в США після виборів

2 хв читати
Трюдо заявив, що Канада готується до можливої дестабілізації ситуації в США після виборів

Канада готується до можливої дестабілізації ситуації в США після американських президентських виборів, заявив у четвер канадський прем'єр Джастін Трюдо.

"Ми безперечно сподіваємося на спокійний перехідний період або на очевидний результат після виборів, як багато людей у світі. Якщо ж він буде менш очевидним, то може виникнути деяка дестабілізація, ми повинні підготуватися до будь-якого результату", - наводить агентство Bloomberg слова Трюдо.

Він додав, що події в США, пов'язані з виборами, "вплинуть і на Канаду".

"Але, само собою зрозуміло, я не коментую і не втручаюся в американські політичні процеси", - зазначив він.

В останні місяці тема можливих проблем за підсумками виборів президента США активно обговорюється не тільки ЗМІ, але, наприклад, і самим американським лідером Дональдом Трампом.

Так, він неодноразово висловлював побоювання, що в разі організації в країні масового голосування поштою, влада не зможе гарантувати, що при пересиланні бюлетені не буде шахрайства. Отже, на думку Трампа, по-перше, підрахунок і перевірка бюлетенів, що надходять поштою, можуть зайняти місяці. А по-друге - незрозуміло, чи можна буде довіряти результатам таких виборів.

Більше того, відповідаючи у вересні на питання журналіста про те, чи готовий він буде визнати результати голосування, Трамп відповів, що зробить це лише в тому випадку, якщо цим результатам можна буде довіряти.

Демократи, на відміну від республіканця Трампа, навпаки, вважають, що голосування поштою - ідеальний варіант в умовах пандемії коронавірусу COVID-19. Однак незрозуміло, чи будуть готові в Демократичній партії визнати результати голосування поштою, якщо з'ясується, що Байден програв, а під час голосування були допущені порушення.

У підсумку в ЗМІ США починають обговорювати, яким чином можна буде вирішити, хто виграв вибори, якщо голосування поштою не дасть повної ясності.

Наприклад, видання The Hill розповідає про так званий "плані 1876". Це означає, що передвиборчий штаб Трампа при незначному програші може спробувати поставити під сумнів чистоту виборів, створити юридичні перешкоди і в підсумку - все ж добитися перемоги, наприклад, доручивши Палаті представників втрутитися і самій обрати президента. За такої схеми в нижній палаті парламенту у кожного штату буде тільки по одному голосу, і в даному випадку Трамп цілком міг би перемогти. Прецедент існує, оскільки щось подібне сталося в США на виборах у 1876 році, нагадує видання.

Ще одним значущим моментом є прагнення Трампа до виборів домогтися затвердження сенатом свого кандидата в члени Верховного суду. Деякі експерти вважають, що, серед іншого, це дозволить президенту збільшити кількість суддів, які підтримують його, на випадок, якщо за підсумками виборів з тієї або іншої причини знадобиться втручання Верховного суду.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА