08:10 09.10.2020

Китай приєднався до ініціативи COVAX з вакцини проти коронавірусу

1 хв читати
Китай приєднався до ініціативи COVAX з вакцини проти коронавірусу

Китай 8 жовтня офіційно приєднався до фінансової ініціативи COVAX зі створення і забезпечення людства вакциною проти коронавірусу COVID-19, повідомив МЗС КНР у п'ятницю.

"Китай 8 жовтня підписав угоду з глобальним Альянсом з вакцин та імунізації (ГАВІ) щодо офіційного приєднання до COVAX. Це є важливим кроком Китаю, спрямованим на підтримку концепції забезпечення здоров'я людства та медичної спільноти, а також виконання зобов'язання про перетворення вакцини в глобальне суспільне благо", - йдеться в заяві офіційного представника китайського зовнішньополітичного відомства Хуа Чуньїнь.

У ній наголошується, що нині поширення коронавірусу "все ще перебуває в стадії глобальної пандемії, що містить серйозну загрозу безпеці життя та здоров'я людей в усьому світі". У центрі уваги Китаю - забезпечення рівного доступу до безпечних і ефективних вакцин країнам, що розвиваються.

"Китай урочисто зобов'язується надати пріоритет країнам, що розвиваються, коли дослідження і розробки вакцин в Китаї будуть завершені і введені в експлуатацію як глобальний суспільний продукт", - наголосила Хуа Чуньїнь.

Вона додала, що Китай також зміцнить співпрацю в сфері вакцинації з відповідними країнами і буде продовжувати працювати з усіма учасниками COVAX, щоб зробити свій внесок в глобальну солідарність у боротьбі з пандемією і захист життів і фізичного здоров'я людей всього світу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА