16:06 09.10.2020

ВАКС обрав запобіжний захід голові Харківського окружного адмінсуду

2 хв читати
ВАКС обрав запобіжний захід голові Харківського окружного адмінсуду

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав запобіжний захід голові Харківського окружного адмінсуду (ХОАС), яку викрили під час передачі хабара.

"Слідча суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнила клопотання прокурора та обрала голові Харківського окружного адміністративного суду запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання", - повідомляється на офіційній сторінці ВАКС у Facebook.

Підозрювана зобов'язана повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідком; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свої паспорти для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну. Термін дії процесуальних обов’язків - до 22 листопада 2020 року включно.

Як повідомлялося, 21 вересня голову ХОАС було викрито на передачі хабара.

За даними попереднього розслідування, вона намагалася чинити тиск на одного із суддів для ухвалення необхідної судової постанови в адміністративній справі із земельного питання. За ухвалення суддею "правильного" рішення голова суду передала $3 тис.

Голові ХОАС оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) КК України.

Згідно з інформацією порталу "Судова влада України", Харківський окружний адміністративний суд очолює Ольга Панченко. Вона очолює його з лютого 2017 року, а до цього, з листопада 2008 року працювала там суддею. У вересні 2013 року згідно з постановою Верховної Ради Панченко стала суддею безстроково.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА