16:37 09.10.2020

Глави МЗС країн ЄС можуть ухвалити 12 жовтня рішення щодо санкцій проти Росії за Навального

2 хв читати
Глави МЗС країн ЄС можуть ухвалити 12 жовтня рішення щодо санкцій проти Росії за Навального

Міністри закордонних справ країн Євросоюзу на Раді ЄС у Брюсселі 12 жовтня домовляться про спільне рішення щодо інциденту з російським опозиціонером Олексієм Навальним, заявив журналістам високопоставлений чиновник Євросоюзу на умовах анонімності.

"Є пропозиція Франції та Німеччини. Вона вже обговорювалася в робочій групі Ради ЄС. Міністри можуть ухвалити політичне рішення з цього питання. Але списку (осіб та організацій, що підпадають під санкції) на цьому засіданні поки що не буде", - повідомило джерело.

Він додав, що до майбутнього списку, за яким надалі буде ухвалено юридичне рішення, можуть увійти фізичні та юридичні особи.

На запитання про можливі санкції ЄС за порушення прав людини за типом "Акта Магнітського" функціонер Євросоюзу відповів, що робота над такими санкціями, які охоплюють загалом порушення прав людини у світі, триває. Такий режим санкцій буде розроблений. Але це не тема порядку денного засідання Ради ЄС у понеділок.

Як повідомила раніше Le Mondeі з посиланням на джерела, Париж і Берлін визначилися з питання санкцій щодо Росії через те, що сталося з опозиціонером Навальним. За даними видання, пропозиція буде винесена для ухвалення на рівні ЄС. Як пише видання, під санкції можуть підпасти дев'ять співробітників адміністрації президента РФ і силових відомств - пропонується заборонити їм в'їзд до Європи та заморозити їхні активи в ЄС.

Навальному стало зле 20 серпня у польоті з Томська до Москви. Літак здійснив екстрену посадку в аеропорту Омська. Опозиціонера госпіталізували в комі до реанімації омської лікарні. 22 серпня його перевезли на лікування до Німеччини в берлінську клініку Charite. 2 вересня влада ФРН з посиланням на лабораторію бундесверу оголосила про те, що в організмі Навального виявлено сліди отрути з групи "Новачок". 7 вересня в клініці Charite повідомили, що Навального вивели зі штучної коми і його стан покращився.

9 вересня німецькі ЗМІ з посиланням на німецьке міністерство оборони повідомили, що Берлін передав до ОЗХЗ результати дослідження Навального і не бачить необхідності скеровувати їх безпосередньо Росії.

6 жовтня ОЗХЗ повідомила, що Навальний був отруєний різновидом нервовопаралітичної речовини "Новачок", яка не значиться в списках додатку про хімічні речовини до Конвенції про заборону хімічної зброї. Німеччина запропонувала ОЗХЗ передати ці висновки всім країнам-учасницям Конвенції про заборону хімічної зброї, повідомили в міжнародній організації.

Російська влада відхиляє обвинувачення у причетності до інциденту з Навальним.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

ISW: Є реальна загроза захоплення Часового Яру, хоча армія РФ не може зробити це швидко

Нелегальні онлайн-казино атакують компанію Favbet - заява

Міністра агрополітики Сольського взято під варту з альтернативою застави 75,7 млн грн

За добу на Харківщині 13 постраждалих у результаті ворожих обстрілів

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, шестеро поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА