17:15 09.10.2020

Міноборони України виконає інвентаризацію земель оборони з залученням територіальних підрозділів Держгеокадастру - Таран

2 хв читати
Міноборони України виконає інвентаризацію земель оборони з залученням територіальних підрозділів Держгеокадастру - Таран

Міністерство оборони України залучить територіальні підрозділи Держгеокадастру до проведення інвентаризації земель оборони, що дасть змогу прискорити процес їх оформлення. Відповідний меморандум про співпрацю підписали міністр оборони Андрій Таран і глава Держгеокадастру Роман Лещенко, повідомляє прес-служба Міноборони.

"На сьогодні майже 40% земель оборони досі не внесено до кадастру. Це провокує різноманітні зловживання і є неприпустимим. Наразі на оперативному обліку оборонного відомства перебувають 3311 земельних ділянок загальною площею 518,6 тис. га. Тому активізуємо роботу з Держгеокадастром і вже надали його територіальним підрозділам переліки земельних ділянок, щодо яких необхідно провести інвентаризацію", - повідомив Таран.

Він наголосив, що були прийняті відповідні урядові рішення, які дають можливість здійснювати інвентаризацію земель на підставі наказу Держгеокадастру та за рахунок коштів, виділених із державного бюджету. Це, у свою чергу,  спрощує та прискорює для Міноборони процедуру оформлення земель.

"Ми розуміємо, що навколо процесу реєстрації земель оборони подекуди фігурують різні "інтересанти". І отримання Міністерством оборони дозволів на проведення робіт із землеустрою від органів влади на місцях, м’яко кажучи, часто саботуються. Тому об’єднуємо свої зусилля з Держгеокадастром і продовжуємо роботи з інвентаризації земель оборони та нанесення окремого інформаційного шару на Публічній кадастровій карті", - наголосив Таран.

У міністерстві нагадали, що з ініціативи Міноборони та за повного сприяння Держгеокадастру на Публічній кадастровій карті України вже створено окремий інформаційний шар земель оборони "У користуванні Міноборони". Це зроблено для запобігання самозахопленню земель оборони. На сьогодні фахівці Міноборони внесли до нього 1002 земельні ділянки. Триває робота щодо внесення ще близько 500 ділянок.

Меморандум між Міноборони та Держгеокадастром передбачає, зокрема, співпрацю відомств із внесення до Державного земельного кадастру відомостей про земельні ділянки, що належать до земель оборони, їхні кількісні, якісні характеристики та грошову оцінку, визначення основних вимог і підходів, що застосовуватимуться під час здійснення заходів з державної інвентаризації земель оборони.

У результаті будуть усунуті випадки незаконного використання земель оборони сторонніми особами, а державні підприємства, установи та організації Міноборони, Збройних сил України використовуватимуть земельні ділянки з чітко визначеними межами в натурі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА