17:57 09.10.2020

Ситуація із захворюваністю на COVID-19 на Харківщині критична - Кучер

2 хв читати
Ситуація із захворюваністю на COVID-19 на Харківщині критична - Кучер

У Харківській області ситуація із захворюваністю на COVID-19 критична, щодня госпіталізують від 60 до 90 осіб, заявив голова Харківської обласної державної адміністрації (ХОДА) Олексій Кучер.

"Ми наразі перебуваємо не в "червоній", а вже в "чорній" зоні... Щодня госпіталізують від 60 до 90 осіб в області. Щоб нам розмістити цих людей (а є ті, хто перебуває у вкрай важкому стані) нам необхідно таку саму кількість виписати. Це якраз підтвердження того, що ситуація є критичною", - сказав Кучер на брифінгу в п'ятницю.

За його словами, фактично заповнені всі ліжка для лікування хворих на COVID-19, за винятком "дитячих" і в пологовому будинку.

Він повідомив, що найближчим часом планується додатково виділити для лікування хворих на COVID-19 320 ліжок і закупити кисневі концентратори. Голова області також не виключив, що при збереженні наявної динаміки захворюваності, додаткові ліжка можуть бути розгорнуті не лише на території медзакладів.

"Розглядається варіант, за необхідності, розгортання ліжок на території навіть немедичних закладів. Як ми говорили, це можуть бути стадіони, палаци, інші приміщення", - сказав Кучер.

Крім того, голова ХОДА заявив про проблему нестачі медиків.

"Водночас, навіть якщо ми на 100% забезпечимо ліжками в такій прогресії, навіть якщо проведемо до кожного ліжка кисневу точку, (...) у нас недостатньо лікарів", - сказав Кучер.

Голова ХОДА вкотре нагадав про необхідність дотримання карантинних обмежень, зокрема маскового режиму та соціальної дистанції, а також закликав людей не ходити на концерти та інші масові заходи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА