20:50 09.10.2020

Суд заарештував директора держпідприємства, який намагався підкупити голову Вінницької ОДА за 4,2 млн грн, з альтернативою застави у 3,9 млн грн

2 хв читати
Суд заарештував директора держпідприємства, який намагався підкупити голову Вінницької ОДА за 4,2 млн грн, з альтернативою застави у 3,9 млн грн

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) і детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) повідомили про підозру директору одного з держпідприємств, який намагався підкупити голову Вінницької обласної державної адміністрації (ОДА).

Як повідомляє прес-служба САП, підозрюваний пропонував голові Вінницької ОДА хабар у розмірі 4,2 млн грн за вирішення питання про зміну бюджетних видатків, і був затриманий 8 жовтня 2020 року в рамках спільної операції НАБУ та САП одразу після передачі ним першої частини обумовленої суми в розмірі 200 тис. грн.

"9 жовтня 2020 року Вищий антикорупційний суд за клопотанням прокурора САП і детективів НАБУ обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 2 місяці з альтернативою внесення 3,9 млн грн застави", - зазначено в повідомленні.

Директору інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 (надання неправомірної вигоди) КК України.

Як повідомляє прес-служба "Укравтодору", підозрюваний - голова Служби автомобільних доріг у Вінницькій області Ігор Алексєєв. Хабар мав вирішити питання про погашення заборгованості та виділення бюджетних коштів за раніше поставлене медичне обладнання на комунальний медичний заклад області КУ "База спеціального медичного постачання", перед комерційними структурами (ТОВ "Ілантанмед" і ПП "Донмед"), у розмірі 42 млн грн.

Алексєєв працював начальником Служби протягом 2014-2016 років. Був звільнений із посади, отримавши три догани за невиконання службових обов'язків. У 2019 році був відновлений на посаді за рішенням Верховного Суду України. У період із грудня 2019 року до сьогодні отримав дві догани.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА