08:01 11.10.2020

У Таджикистані відбудуться вибори президента країни

1 хв читати
У Таджикистані відбудуться вибори президента країни

У неділю, 11 жовтня, в Таджикистані відбудуться президентські вибори, які стануть шостими виборами глави держави після проголошення державної незалежності.

Центральна комісія з виборів і референдумів Таджикистану (ЦКВР) зареєструвала кандидатами представників п'яти з семи чинних на законних підставах у країні партій.

Серед них чинний з листопада 1994 року президент республіки Емомалі Рахмон, якого цього разу висунули Народно-демократична партія Таджикистану, очолювана ним, а також Федерація незалежних профспілок і Союз молоді республіки.

Кандидатами на пост президента також зареєстровані лідери партій: Рустам Латифзода - від Аграрної партії, Абдухалім Гафорзода - від Соціалістичної партії, Рустам Рахматзод від Партії економічних реформ і Міродж Абдуллоєв - від Комуністичної партії.

Голові Демократичної партії Саідджафару Усмонзоді було відмовлено в реєстрації, оскільки йому не вдалося зібрати необхідну для цього кількість підписів виборців. У свою чергу Соціал-демократична партія відмовилася брати участь у виборах.

За інформацією ЦКВР, в списки для участі у виборах включено понад 4 млн 900 тис. виборців. Проведення виборчої кампанії забезпечують Центральна комісія, 68 окружних і 3414 дільничних виборчих комісій з виборів президента РТ, зокрема 39 - за кордоном.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА