14:13 11.10.2020

У центрі Мінська з'явилися декілька БТРів напередодні чергової акції протесту

1 хв читати
У центрі Мінська з'явилися декілька БТРів напередодні чергової акції протесту

Бронетехніку введено в центр Мінська, де в неділю заплановано несанкціонований опозиційний "Марш гордості".

Як повідомляють "Інтерфаксу" очевидці, щонайменше шість БТРів зі щитами системи "Рубіж" (дає змогу оперативно доставити у будь-яку точку і розгорнути багатометрову стіну з броньованих сталевих щитів) пройшли вулицею Тімірязєва в напрямку площі Державного прапора, поруч з якою розташована міська резиденція президента Білорусі Олександра Лукашенка (Палац незалежності).

Поряд із БТР у колоні йшли декілька військових вантажівок, вантажівки з колючим дротом і санітарний автомобіль.

У Білорусі вже понад два місяці тривають акції протесту проти підсумків виборів президента, які минули 9 серпня. Переможцем оголошено нинішнього главу держави Лукашенка, який обіймає цю посаду з 1994 року.

Серед вимог опозиції - проведення нових виборів і конституційної реформи в Білорусі.

18 серпня прихильники екс-кандидата в президенти Світлани Тихановської створили Координаційну раду з метою транзиту влади в країні шляхом проведення нових виборів. Генпрокурор Білорусі Олександр Конюк заявив, що діяльність Координаційної ради опозиції є антиконституційною і спрямована на захоплення влади. У зв'язку зі створенням ради порушено кримінальне провадження за статтею 361 Кримінального кодексу, в його рамках було затримано декількох представників координаційної ради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА