16:01 11.10.2020

На саміті Україна-ЄС у Зеленського не було жодних "поблажок" - заступник голови ОП

2 хв читати
На саміті Україна-ЄС у Зеленського не було жодних "поблажок" - заступник голови ОП

Президент України Володимир Зеленський провів на саміті Україна-ЄС 6 жовтня в Брюсселі чесну відкриту розмову з керівниками Європейського Союзу, і для української сторони на цьому саміті не було жодних "поблажок", зазначає заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква.

"Інститути ЄС - це не якісь сентиментальні органи або люди, які робитимуть якісь поблажки. Була чесна, відкрита розмова. І на саміті, на пленарному засіданні президент Зеленський розмовляв тет-а-тет із Шарлем Мішелем. Тому жодних поблажок Україні не було. А те, що має бути оцінено як прогрес, було оцінено", - сказав Жовква в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", коментуючи думки, що керівництво ЄС на саміті утримувалося від критики української влади, щоб із самого початку не погіршувати відносини.

Заступник керівника Офісу президента України вважає абсолютно некомпетентними тих, хто говорить про "першу зустріч" Зеленського з керівниками ЄС.

"Президент Зеленський уже мав комунікацію з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем, з яким вони говорили телефоном, й у них була особиста зустріч, коли він (Мішель - ІФ) ще не був на цій посаді, але вже знав про призначення. З головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, яка фізично не була присутня на саміті, президент також декілька разів говорив телефоном, зокрема напередодні саміту. Зустрілися з високим представником ЄС із закордонних справ і з питань політики безпеки Жозепом Боррелем за десять днів до саміту", - зазначив він.

Жовква наголосив, що на саміті в Брюсселі говорили й про певні критичні речі, наприклад про антикорупційну інфраструктуру.

"Для ЄС важливо, щоб антикорупційна політика і надалі здійснювалася, щоб діяльність антикорупційних органів була незалежною. І президент Зеленський вкотре запевнив, що він - абсолютний прихильник цієї політики, і незалежність діяльності Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури буде абсолютно забезпечена. ЄС почув і погодився з цією позицією", - зауважив він.


Повний текст інтерв'ю буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА