19:05 11.10.2020

Українські вузи переходять на дистанційне навчання, а осінні канікули в школах розпочнуться 15 жовтня

2 хв читати
Українські вузи переходять на дистанційне навчання, а осінні канікули в школах розпочнуться 15 жовтня

Вищі навчальні заклади в усій Україні будуть переведені на дистанційне навчання в зв'язку з загостренням ситуації із захворюваністю на Covid-19, а в загальноосвітніх школах на тиждень раніше почнуться осінні канікули, проте остаточне рішення з цього питання прийматиме місцева влада, повідомив глава парламентського комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування Михайло Радуцький.

"Під час останньої наради у президента України прийнято низку важливих рішень стосовно боротьбі з епідемією Сovid-19 ... Тимчасово переводимо вузи на дистанційне навчання. Це рішення повністю підтримує керівництво навчальних закладів. На жаль, вже є кілька спалахів зараження співробітників і студентів, а також смертельні випадки. Минулого тижня помер декан географічного факультету КНУ ім. Шевченка ... Осінні канікули в школах повинні початися раніше. Дату початку канікул визначає місцева влада, але оптимально, якщо канікули стартують вже наступного тижня, до 15 жовтня", - написав Радуцький в Facebook у неділю.

Крім того, за його словами, в населених пунктах у "червоній" і "помаранчевій" зонах буде обмежено роботу закладів громадського харчування, зокрема, ресторанів, клубів, які повинні будуть закриватися після 22:00.

"За наказом Президента в Києві, Одесі, Маріуполі починається підготовка до розгортання великих інфекційних госпіталів на випадок перевантаження медичних установ першої та другої хвилі. Купується все необхідне обладнання для того, щоб нові госпіталі змогли почати роботу за лічені дні. Госпіталі плануємо розміщувати в великих приміщеннях - в Києві це може бути Палац Спорту. Поки такої необхідності немає, але ми маємо бути повністю готові. Президент доручив готувати відомчі лікарні та установи, підпорядковані Медичній академії наук, до прийняття хворих на Сovid-19. Завдяки цьому рішенню значно збільшуємо кількість ліжкомісць", - написав Радуцький.

За його словами до роботи в інфекційних відділеннях будуть залучатися інтерни та студенти старших курсів медичних вузів; відповідні законодавчі зміни набули чинності ще влітку.

МОЗ доручено збільшити кількість ПЛР-тестів з 30-35 до 50 тис на добу, а місцева влада повинна до кінця місяця обладнати 80% ліжкомісць з хворими на Covid-19 подачею кисню.

Також, за словами Радуцького, Верховній Раді пропонується розглянути зміни до закону "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" щодо запобігання поширення Covid-19, які передбачають штраф 3400-5100 грн для підприємств, підприємців, установ, організацій, які пропустили в громадське приміщення або громадський транспорт людей без одягнених респіраторів або захисних масок.

"Пандемія набирає обертів. Але ситуація цілком контрольована. Влада тримає руку на пульсі ... Наші пріоритети залишаються незмінними: всебічно зміцнюємо систему охорони здоров'я; вибірково, де відчутно не страждає економіка, підсилюємо карантин; вводимо реальну відповідальність для керівників за недотримання карантину", - резюмував він.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол України в США: Сенат розпочне розгляд законопроєкту про допомогу Україні о 20:00 за Києвом

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

НАТО проведе неформальну нараду глав МЗС країн Альянсу в Празі 30-31 травня

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА