19:53 11.10.2020

У Таджикистані завершилися вибори президента країни

2 хв читати
У Таджикистані завершилися вибори президента країни

Центральна комісія з виборів і референдумів (ЦКВР) оголосила про завершення виборів президента Таджикистану на території країни. Виборчі дільниці, розташовані на території республіки закрилися о 20:00 за місцевим часом, ЦКВР приступила до підрахунку голосів виборців.

"Попередні результати виборів президента Таджикистану будуть оголошені завтра о 10 годині за місцевим часом", - повідомив голова ЦКВР Бахтіьор Худойорзода. Остаточні результати, згідно із законодавством, повинні бути оприлюднені не пізніше, ніж через два тижні після проведення виборів.

Вибори були оголошені такими, що відбулися вже до 15-ї години за місцевим часом, коли явка виборців склала понад 70%. "До 15-ї години в країні проголосували 3 млн 495 тис. 215 виборців, або 70,71% від загальної кількості зареєстрованих виборців", - повідомляв журналістам голова ЦКВР Бахтіьор Худойорзода.

За його словами, вибори визнаються такими, що відбулися, якщо на виборчі дільниці з'явилося понад 50% виборців від облікового складу.

ЦКВР Таджикистану зареєструвала кандидатами представників п'яти з семи чинних на законних підставах в країні партій. Серед них чинний з листопада 1994 року президент республіки Емомалі Рахмон, якого цього разу висунули очолювана ним Народно-демократична партія Таджикистану, а також Федерація незалежних профспілок і Союз молоді республіки.

Кандидатами на пост президента також зареєстровані лідери партій: Рустам Латіфзода - від Аграрної партії Таджикистану, Абдухалім Гафорзода - від Соціалістичної партії, Рустам Рахматзод від Партії економічних реформ і Міродж Абдуллоєв - від Комуністичної партії Таджикистану.

Голові Демократичної партії Таджикистану Саідджафару Усмонзоді було відмовлено в реєстрації, оскільки "документи кандидата, що надійшли, не відповідали вимогам частини третьої статті 65 Конституції та частини четвертої статті 24 конституційного Закону "Про вибори президента"". У свою чергу Соціал-демократична партія відмовилася брати участь у виборах.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ вивела в Чорне море підводний ракетоносець

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА