21:28 11.10.2020

МКЧХ чекає припинення вогню в Карабаху, щоб взяти участь у гуманітарних акціях

2 хв читати
МКЧХ чекає припинення вогню в Карабаху, щоб взяти участь у гуманітарних акціях

Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) утримається від участі в будь-яких гуманітарних діях в Нагірному Карабаху доти, поки не буде повністю припинений вогонь на лінії зіткнення конфліктуючих сторін, повідомила керівник відділу комунікаційних програм Вірменського офісу МКЧХ Зара Аматуні під час бесіди з представниками вірменських ЗМІ.

"МКЧХ не братиме участі в гуманітарній діяльності в такій ситуації, оскільки це гуманітарне припинення вогню має повністю дотримуватися, що, в свою чергу, гарантує безпеку наших команд, які працюють там. Ми бачимо повідомлення про артилерійські обстріли з обох сторін", - сказала Аматуні в неділю.

Один із пунктів угоди про припинення вогню, досягнутої після зустрічі міністрів закордонних справ Вірменії, РФ і Азербайджану в Москві 10 жовтня, свідчить, що припинення вогню переслідує гуманітарні цілі, обмін військовополоненими і тілами загиблих.

"Наша роль дуже гуманітарна, а це означає, що ми будемо підтримувати сторони у виконанні їхніх зобов'язань - повернення тіл, людей. Що стосується обсягу, то це вирішують сторони. Наразі ми підтримуємо зв'язок зі сторонами в тому сенсі, що після заяви ми проводимо зустрічі та обговорення з владою зацікавлених сторін. Деталі уточнюються", - сказав Аматуні.

Раніше в неділю повідомлялося, що МКЧХ вітає угоду про гуманітарне перемир'я в нагірно-карабаському конфлікті і готовий як нейтральний посередник сприяти переданню тіл загиблих під час бойових дій і одночасного звільнення затриманих.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА