07:14 12.10.2020

Білий дім наполягає на поверненні в графік скасованих президентських дебатів 15 жовтня

2 хв читати
Білий дім наполягає на поверненні в графік скасованих президентських дебатів 15 жовтня

Представник Білого дому Браян Моргенштерн заявив, що другі президентські дебати, призначені на 15 жовтня, повинні відбутися і пройти в офлайн-форматі.

"Президент готовий до дебатів, і його лікарі дозволили йому брати участь у публічних заходах. Вони сказали, що він більше не є небезпечним для передачі (коронавірусу - ІФ), тому було б непогано, якби комісія повернула дебати в графік", - сказав Моргенштерн журналістам у Білому домі в неділю.

У суботу лікар-куратор Дональда Трампа Шон Конлі оголосив, що президент, який переніс коронавірусну інфекцію, більше не є заразним і не представляє небезпеки як її носій.

У записці на ім'я прес-секретаря Білого дому Кейлі Макінані доктор написав: "Радий повідомити, що на додаток до того, що президент відповідає критеріям CDC (Центр з контролю і профілактики захворювань - ІФ) для безпечного припинення ізоляції, сьогоднішня ранкова ПЛР проба на COVID -19 показала, що за визнаними нині стандартами він більше не є джерелом передачі інфекції".

Президент оголосив себе вільним від COVID-19 у неділю вранці в твіті, який був позначений, як вводить в оману, через заяви Трампа про те, що у нього тепер є імунітет.

Раніше комісія з передвиборчих дебатів кандидатів у президенти Сполучених Штатів оголосила про скасування другого раунду дебатів, запланованих на 15 жовтня.

У поширеній заяві комісії йдеться: "Кожен із кандидатів оголосив власні альтернативні плани на цей день". У зв'язку з цим комісія робить висновок, що "тепер зовсім ясно, що 15 жовтня дебатів не буде".

Скасування дебатів пов'язано з тим, що президент Трамп відмовився брати участь у дебатах в онлайн-форматі, як того вимагали організатори заходу в зв'язку тим, що Трамп був інфікований коронавірусом. Його суперник - кандидат у президенти від Демократичної партії Джо Байден - таку згоду дав.

Комісія оголосила, що обидва кандидати погодилися взяти участь у дебатах 22 жовтня. Вони будуть зобов'язані пройти тестування на вірус, масковий режим і заходи соціального дистанціювання будуть обов'язковими.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА