07:58 12.10.2020

Влада Чехії розглядає можливість повернення до режиму ізоляції через COVID-19

2 хв читати

Влада Чехії розглядає можливість введення нового режиму ізоляції через різке зростання захворюваності в країні COVID-19, повідомили в суботу європейські ЗМІ.

Медики в Чехії за минулу добу зареєстрували 8 тис. 618 нових випадків зараження коронавірусом, тоді як днем раніше виявили 5 тис. 394 нових хворих на COVID-19, повідомляє Міністерство охорони здоров'я республіки.

Таким чином, з огляду на нові дані, в Чехії, де проживає 10,7 млн осіб, з початку пандемії виявили вже понад 109,3 тис. випадків зараження, померли 905 осіб.

За даними європейського центру контролю і запобігання захворювань, в Чехії за останні два тижні зафіксовано найшвидше зростання заражень в ЄС на 100 тис. людей. Наприклад, у сусідній Польщі з населенням 38 млн людей в суботу зареєстрували 5,3 тис. нових заражень COVID-19.

Чехія, де на 100 тис. осіб припадає 398 випадків зараження, випереджає Іспанію (307 випадків на 100 тис. осіб) і Нідерланди (304 випадки на 100 тис. осіб).

Влада країни закликала громадян проявляти відповідальність. Прем'єр-міністр Андрій Бабіш заявив, що уряд може повернути режим ізоляції, якщо зростання заражень продовжиться.

Глава уряду зазначив, що ситуація дуже серйозна, і необхідно, щоб люди дотримувалися заходів безпеки, або владі доведеться ввести більш жорсткі обмеження. "І ми не можемо виключати режим ізоляції", - сказав Бабіш напередодні.

З 12 жовтня в Чехії закривають кінотеатри, театри, музеї і галереї, університети та старша школа переходять на дистанційний формат навчання, забороняється проведення спортивних заходів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА