12:06 12.10.2020

Азербайджан використовує в Карабаху турецькі ударні дрони, але не використовує касетних боєприпасів - президент Алієв

2 хв читати
Азербайджан використовує в Карабаху турецькі ударні дрони, але не використовує касетних боєприпасів - президент Алієв

Президент Азербайджану Ільхам Алієв розповів про сучасне озброєння, яке використовує азербайджанська армія в зоні карабаського конфлікту.

"Це ударні дрони виробництва Туреччини, а також інше обладнання, яке може знищувати танки, гармати, військові позиції", - сказав Алієв в інтерв'ю на телеканалі CNN International.

При цьому він заперечує використання азербайджанською армією касетних боєприпасів.

"Щоб досягти мети нам немає потреби використовувати озброєння, про яке ви говорите (касетні боєприпаси - ІФ). (...) Я заперечую, що ми їх використовуємо", - заявив президент Азербайджану.

Він заявив про готовність допустити незалежних експертів до перевірки того, що Азербайджан не використовує касетні боєприпаси, але, за його словами, потрібно, щоб і Вірменія допустила таку перевірку: "Це має бути не односторонньо, а двосторонньо".

Алієв також заявив в інтерв'ю, що Туреччина "відіграє стабілізаційну роль у регіоні, особливо в ситуації з вірменсько-азербайджанським нагірно-карабаським конфліктом". У кожної країни може бути партнер чи союзник. Азербайджан та азербайджанський народ дуже щасливі мати такого партнера, союзника і братську країну, як Туреччина", - сказав він.

За його словами, нині Франція є країною, яка найбільше підтримує Вірменію. "Ми не заперечуємо проти визнання Вірменією Франції своїм союзником. Водночас ми бачимо, що вибір союзників залежить від самих країн. Наприклад, міністра закордонних справ Франції не турбує підтримка Росією Вірменії шляхом надання їй безкоштовної зброї, і він не думає, що це перетворить конфлікт на міжнародний. Проте коли Туреччина висловлює свою легітимну політичну підтримку (Азербайджану), це викликає занепокоєння", - зауважив Алієв.

"Якщо чесно, я не розумію, як одна країна НАТО може так вчиняти стосовно іншої країни НАТО. Держави-члени НАТО мають бути союзниками, але ми цього не бачимо", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА