13:57 12.10.2020

Українські правоохоронці не припиняли розшук екс-судді Чауса - Нацполіція

2 хв читати
Українські правоохоронці не припиняли розшук екс-судді Чауса - Нацполіція

Управління комунікації Національної поліції України повідомляє, що українські правоохоронці не припиняли розшук викритого на хабарництві судді Дніпровського районного суду міста Києва Чауса, що триває з 2016 року, а зникнення запису про його розшук на сайті Інтерполу називає тимчасовим і процедурним.

"За інформацією Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва, повідомляємо: 17 січня 2020 року  екс-суддя звернувся до Комісії з контролю файлів Інтерполу (незалежного органу Інтерполу, створеного для розгляду звернень осіб, які оскаржують розшук або інші дії з використанням системи Інтерполу) із клопотанням про припинення розшуку. Відповідно до внутрішніх процедур оскарження рішень Інтерполу, на час розгляду звернення комісія з 18 вересня 2020 року   тимчасово призупинила доступ до інформації про розшук Миколи Чауса", - повідомляється на сайті МВС України в понеділок.

Раніше деякі українські ЗМІ оприлюднили інформацію про нібито зняття Чауса з міжнародного розшуку, пославшись на зникнення його картки з сайту Інтерполу.

Як повідомлялося, 9 серпня 2016 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили суддю київського Чауса на отриманні хабара розміром $150 тис. Ці кошти було знайдено у двох скляних банках, які суддя особисто закопував у дворі свого приватного будинку.

Верховна Рада 6 вересня того самого року підтримала подання Генеральної прокуратури України про надання згоди на затримання Чауса та його арешт. Спікер парламенту відразу підписав ці дві постанови. У САП того самого дня повідомили, що Чаус перебував в окупованому РФ Криму. Пізніше з'явилася інформація, що Чаус перебуває в Білорусі.

Солом'янський райсуд Києва 12 вересня дав дозвіл на затримання Чауса, а з 11 листопада його оголосили в міжнародний розшук за лінією Інтерполу з метою арешту та подальшої екстрадиції в Україну.

1 березня 2017 року з'явилася інформація, що Чауса затримали в Молдові. Пізніше його помістили під домашній арешт. Того самого року президент Молдови Ігор Додон відмовив Чаусу в наданні політичного притулку, водночас зазначивши, що це рішення не є остаточним.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА