16:29 12.10.2020

Алієв пригрозив піти до кінця у військовому вирішенні карабаського конфлікту

2 хв читати
Алієв пригрозив піти до кінця у військовому вирішенні карабаського конфлікту

Президент Азербайджану Ільхам Алієв назвав основним завданням своєї армії отримання контролю над стратегічно важливими висотами в Карабаху після прориву лінії фронту.

"Азербайджанська армія продовжує свою місію. Щодня ми звільняємо нові позиції: не принципово, село це чи місто. Висота або гора становить зараз найбільшу важливість, тому що міста ми безумовно звільнимо, для нас важливо зайняти стратегічні висоти", - сказав Алієв в інтерв'ю турецькому телеканалу Haber Global.

"Ми прорвали лінію зіткнення - її більше немає. Також більше не існує статус-кво. Міф про непереможність вірменської армії вже розвіяно. Ми показали, хто є хто. Тому з новими реаліями доведеться рахуватися і самій Вірменії, її прибічникам, і всьому світу", - заявив Алієв.

Він додав, Азербайджан ні перед чим не зупиниться, якщо не побачить від Вірменії конструктивних кроків для мирного врегулювання конфлікту. "Ми не хочемо проливати кров, ми хочемо відновлення дипломатичних переговорів. Але якщо ми цього не побачимо від вірменської сторони, ми не зупинимося і підемо до кінця. Але в який спосіб - військовий чи політичний, це інше питання. Ми хочемо завершити військовий етап, кровопролиття, щоб не гинули люди, щоб мирним шляхом повернути свої землі", - сказав президент.

Влада Азербайджану раніше заявила, що з 27 вересня звільнила в Карабаху близько 40 населених пунктів, армія зайняла кілька важливих висот.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА