16:43 12.10.2020

У МВС Білорусі заявляють про готовність застосовувати бойову зброю на акціях протесту

2 хв читати
У МВС Білорусі заявляють про готовність застосовувати бойову зброю на акціях протесту

Білоруська міліція погрожує у разі необхідності застосовувати бойову зброю для придушення протестів у республіці.

"Протести, що змістилися переважно в Мінськ, стали організованими і вкрай радикальними. З огляду на це співробітники органів внутрішніх справ та військовослужбовці внутрішніх військ не підуть із вулиць і в разі необхідності застосовуватимуть спецзасоби та бойову зброю", - заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Геннадій Казакевич.

Його коментар розміщено у Telegram-каналі офіційного представника МВС Ольги Чемоданової в понеділок.

За словами Казакевича, МВС забезпечує громадський порядок і громадську безпеку в країні.

"Ми фіксуємо поступове згасання протестного руху і за територіями, і за масовістю", - сказав він. Про радикалізацію же протестів, вважає заступник міністра МВС, свідчать акції в білоруській столиці минулої неділі. "Якщо вдень і ввечері це були камені, бляшанки, ножі та заточки... А вже до ночі - барикади і палаючі покришки. Нічого спільного з цивільним протестом це не має", - зазначив Казакевич.

"Ми зіткнулися не просто з агресією, а з групами бойовиків, радикалів, анархістів, футбольних фанатів, спробами повторити події початку серпня", - констатував заступник міністра МВС.

На його думку, "очевидно, що Білорусь намагаються ввергнути в хаос 90-х, змусити пройти сумний шлях республік, які пережили кольорові революції".

Як повідомлялося, на акціях протесту в Білорусі 11 жовтня було затримано більше ніж 700 осіб.

"За порушення законодавства про масові заходи затримано 713 громадян. До розгляду в суді справ про адміністративні правопорушення до місць тримання затриманих поміщено 570 осіб", - повідомило в понеділок МВС Білорусі, за оцінкою якого, в протестних акціях у неділю взяли участь 11 тис. осіб.

Акції протесту супроводжувалися сутичками демонстрантів зі співробітниками правоохоронних органів, силовики застосовували спецзасоби.

У Білорусі третій місяць тривають акції протесту проти підсумків виборів президента, які відбулися 9 серпня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА