18:54 12.10.2020

Мовний омбудсмен про ситуацію в одеській гімназії: Це відповідь на запитання, яка насправді мова потребує держзахисту в Україні

2 хв читати
Мовний омбудсмен про ситуацію в одеській гімназії: Це відповідь на запитання, яка насправді мова потребує держзахисту в Україні

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь вимагає від Міністерства освіти і науки України провести роз'яснювальну роботу з усіма навчальними закладами, щоб запобігти й не допустити випадків обмеження здобувачів освіти за мовною ознакою.

"Жахливий інцидент, який стався в гімназії №4 міста Одеса, де вчителька дозволила собі неприпустиму поведінку з дитиною через українську мову – це відповідь на запитання, яку насправді мову намагаються утискати та яка потребує державного захисту в Україні", - йдеться в повідомленні мовного омбудсмена.

З огляду на що уповноважений із захисту державної мови заявляє, що такі вчителі, вихователі або методисти, які все ще дозволяють собі так поводитися з дітьми, не мають жодного права обіймати такі посади.

"Звертаюся до Міністерства освіти і науки України з вимогою провести відповідну роз’яснювальну роботу з усіма навчальними закладами, щоб попередити та не допустити подібних випадків утиску здобувачів освіти. Вважаю, що будь-які прояви дискримінації людини, в тому числі за мовною ознакою, мають бути покараними. Дякую департаменту освіти і науки Одеської міськради та директорові школи за оперативну реакцію – звільнення вчителя", - додав Кремінь.

Раніше в місцевих ЗМІ Одеси з'явилася інформація про те, що вчителька принижувала ученицю п'ятого класу, кричала на неї та довела до сліз через те, що та розмовляє українською мовою.

Як повідомило видання "Думская" з посиланням на директора департаменту освіти і науки Одеської міськради Олену Буйневич, учительку звільнять за ст. 31 п. 3 КЗпП: "вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального вчинку, не сумісного з продовженням цієї роботи".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА