20:08 12.10.2020

В Англії вводять триступеневу систему обмежень боротьби з COVID-19

2 хв читати
В Англії вводять триступеневу систему обмежень боротьби з COVID-19

Прем'єр Великої Британії Борис Джонсон у понеділок оголосив про створення в Англії трирівневої системи обмежень через коронавірус.

За його словами, перший містить основні заходи, зокрема введення комендантської години з 22:00 і заборону на зібрання понад шести осіб.

Другий етап - високий рівень готовності - охоплюватиме ті території, де вже введені певні заходи, і дозволить запобігти зустрічі всередині домогосподарств - з сусідами або родичами. При цьому заборона на зібрання понад шість осіб діє в цьому випадку, як у приміщеннях, так і на вулиці.

Джонсон додав, що цей етап вже введений в графствах Ноттінгемшир, Східний і Західний Чешир і в районі Хай-Пік графства Дербішир.

Третій етап, за словами Джонсона, - дуже високий рівень готовності. Його будуть вводити в тих регіонах, де стрімко зростають темпи поширення коронавірусної інфекції і де Національна служба охорони здоров'я Великої Британії може виявитися "під нестерпним тиском". Відповідно до цього етапом у регіонах закривають паби, бари, а також вводиться заборона на зібрання в приміщеннях і приватних садах.

Прем'єр заявив, що цей рівень вводиться в Ліверпулі. За його словами, розпорядження про закриття надійде в спортивні зали, центри дозвілля, букмекерські компанії і казино. Закриваються бари та паби в разі, якщо вони не можуть працювати як ресторани. За повний пакет заходів відбудеться голосування в парламенті.

Глава британського уряду зазначив, що кількість випадків коронавірусу за останні три тижні зросла в країні в чотири рази. Крім того, за його словами, кількість госпіталізованих пацієнтів з COVID-19 вища, ніж коли в країні вводили карантин.

При цьому він наголосив, що вводити другий загальнонаціональний карантин не буде вірним курсом дій.

"Ми повинні діяти так, щоб рятувати життя, і досвід показує, що (це можна зробити - ІФ) змінюючи нашу поведінку ... наші дії рятують життя", - сказав прем'єр.

За останню добу в Великій Британії виявили майже 14 тис. випадків коронавірусу, що на 900 більше, ніж напередодні. Працівниками Державтоінспекції зафіксовано ще 50 летальних випадків інфікованих, що менше, ніж у неділю (65).

Всього в країні діагностували понад 617 тис. інфікованих, понад 13,9 тис. померли.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА