20:56 12.10.2020

Мінська міліція застосувала світлошумові патрони і сльозогінний газ на акції протесту пенсіонерів

1 хв читати
Мінська міліція застосувала світлошумові патрони і сльозогінний газ на акції протесту пенсіонерів

Співробітники мінської міліції використовували світлошумові патрони і сльозогінний газ на несанкціонованій акції протесту в Мінську в понеділок.

"Було застосування світлошумових патронів з пістолета "Оса" і сльозогінного газу", - повідомив представник прес-служби ГУВС Мінміськвиконкому Роман Лашкевич.

Лашкевич також підтвердив, що на акції були затримані, їх кількість уточнюється.

У понеділок в Мінську відбулась чергова акція протесту, на яку вийшли переважно люди пенсійного віку

За словами Лашкевича, спецзасоби почали застосовуватися тоді, коли "громадяни почали проявляти агресію щодо правоохоронців". "З мікроавтобуса був зроблений постріл у повітря світлошумовим патроном", - пояснив представник ГУВС.

Раніше про застосування спецзасобів стосовно протестувальників повідомили очевидці. Сталося це у Білоруського національного технічного університету, коли учасники маршу обступили машину співробітників силових структур.

У Білорусі вже понад двох місяців тривають акції протесту проти підсумків виборів президента, які пройшли 9 серпня. Переможцем оголошений чинний глава держави Олександр Лукашенко, який займає цей пост з 1994 року. Учасники акцій не визнали оголошені владою підсумки виборів, вважають їх сфальсифікованими.

Як відомо, ЄС, США не визнають Лукашенка законно обраним президентом.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА