20:43 13.10.2020

Італія має уникнути нового загальнонаціонального карантину через коронавірус

2 хв читати
Італія має уникнути нового загальнонаціонального карантину через коронавірус

Італія, в якій спостерігається нове зростання кількості випадків коронавірусу, має уникнути повторного впровадження загальнонаціонального режиму ізоляції, заявив у вівторок на прес-конференції прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте.

Західні ЗМІ нагадують, що такі заяви пролунали на тлі введення в країні нових обмежувальних заходів у зв'язку зі збільшенням захворюваності COVID-19.

"Ми маємо уникнути того, щоб ввести країну в загальну ізоляцію, - економіка у нас знову почала швидко зростати", - наводять ЗМІ слова прем'єра.

Коментуючи побоювання, що італійська влада спробує незаконно контролювати приватне життя співгромадян, Конте наголосив, що "ми (влада - ІФ) не відправлятимемо поліцейських додому до громадян".

ЗМІ нагадують, що раніше влада на 30 днів заборонила проводити масові заходи в ресторанах, клубах і на свіжому повітрі, рекомендувала не приймати вдома більше шести гостей одночасно, причому в разі присутності сторонніх осіб треба носити маску. Весілля та інші церемонії можуть відвідувати щонайбільше 30 осіб.

Упроваджуються обмеження на обслуговування відвідувачів ресторанів і барів, заборона на заняття контактними видами спорту на любительському рівні. Школи не закриватимуться, проте почала діяти заборона на шкільні поїздки.

ЗМІ зазначають, що за останні 24 години в Італії виявили 5901 випадок коронавірусу - максимальний показник за період із кінця березня, коли країна перебувала в карантині. За добу також зареєстрували 41 летальний випадок у пацієнтів із коронавірусом - набагато менше, ніж на піку епідемії наприкінці березня – на початку квітня, коли летальність за добу сягала 900 людей.

Згідно з даними статистичного сайту Worldometers, загалом в Італії за час пандемії виявили понад 365 тис. випадків зараження коронавірусом, понад 36,2 тис. інфікованих померли. Більше ніж 242 тис. людей одужали.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА