21:24 13.10.2020

У Великій Британії фіксують рекордні показники смертності серед інфікованих COVID-19

3 хв читати
У Великій Британії фіксують рекордні показники смертності серед інфікованих COVID-19

У Великій Британії у вівторок зафіксовано рекордний з червня добовий приріст смертей людей з коронавірусом COVID-19, лейбористи закликають ввести локдаун в Англії з метою стримування поширення вірусу, повідомляє The Guardian.

За даними видання, у вівторок зареєстровано 143 летальні випадки людей, у яких виявили коронавірус 28 днів тому. Зазначається, що це найвищий показник смертності інфікованих з червня. Згідно з даними статистичного сайту Worldometer, за останній тиждень цей показник не перевищував позначку в 100 випадків смерті.

Крім того, за добу виявили ще 17 тис. 234 нових випадків коронавірусу, що на 3,2 тис. більше, ніж напередодні.

Таким чином, загальна кількість діагностованих випадків зараження в країні перевищила позначку в 634,9 тис., померли понад 43 тис. заражених.

Лідер лейбористів Кир Стармер у вівторок закликав до дво- або тритижневого карантину в Англії з метою зниження рівня заражень.

"Зараз зрозумілі три пункти - уряд не має надійного плану зі зниження поширення інфекції, він втратив контроль над вірусом, і він більше не слідує науковим рекомендаціям", - цитує видання слова Стармера.

"Я закликаю до дво-тритижневого карантину в Англії ... Через це доведеться пожертвувати багато чим у всій країні", - додав лідер лейбористів.

Агентство Associated Press зі свого боку повідомляє, що експерти в сфері охорони здоров'я вважають ситуацію з коронавірусом у країні серйозною.

"Ми помітили збільшення випадків особливо серед людей старшого віку, що призводить до збільшення рівня госпіталізацій. Це суворе нагадування нам про необхідність дотримуватись рекомендацій (з боротьби з коронавірусом - ІФ)", - цитує агентство директора Служби громадської охорони здоров'я Англії Івонн Дойл.

За словами Ендрю Гейорда, професора епідеміології інфекційних захворювань в університетському коледжі Лондона, не дивно, що кількість випадків COVID-19 продовжує зростати, оскільки уряд не запровадив більш жорстких заходів з боротьби з інфекцією.

"Я думаю, це дуже розчаровує, але у нас була чітка порада - нам було необхідно вжити рішучих заходів кілька тижнів тому", - заявив Гейорд в ефірі телерадіокорпорації Бі-бі-сі.

Прем'єр Великої Британії Борис Джонсон напередодні оголосив про створення в Англії трирівневої системи обмежень через коронавірус. За його словами, перший містить основні заходи, зокрема введення комендантської години з 22:00 і заборону на зібрання понад шести осіб.

Другий етап - високий рівень готовності - охоплюватиме території, де вже введено певні заходи, і це дозволить запобігти зустрічі всередині домогосподарств - з сусідами або родичами в будинку. При цьому заборона на зібрання понад шість осіб діє в цьому випадку, як у приміщеннях, так і на вулиці.

Джонсон додав, що цей етап вже введено в графствах Ноттінгемшир, Східний і Західний Чешир і в районі Гай-Пік графства Дербішир.

Третій етап, за словами Джонсона, - надзвичайно високий рівень готовності. Його будуть вводити в тих регіонах, де стрімко зростають темпи поширення коронавірусної інфекції і де Національна служба охорони здоров'я Великої Британії може опинитися "під нестерпним тиском". Відповідно до цього етапу в регіонах зачиняють паби, бари, а також вводиться заборона на зібрання в приміщеннях і приватних садах. Прем'єр заявив, що цей рівень вводиться в Ліверпулі. За його словами, розпорядження про закриття надійде в спортивні зали, центри дозвілля, букмекерські компанії і казино. Закриваються бари та паби в разі, якщо вони не можуть працювати як ресторани. За повного пакету заходів відбудеться голосування в парламенті.

Мер Лондона Садок Ган у вівторок заявив телеканалу Sky News, що посилення заходів у Лондоні "неминуче" в зв'язку з усіма показниками з коронавірусу, зокрема з кількістю випадків зараження серед людей старшого віку, кількістю госпіталізацій, збільшенням завантаженості відділень інтенсивної терапії. Нині в столиці діє перший етап обмежень у боротьбі з пандемією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено ЛЕП, без світла залишилася частина абонентів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів один загиблий і п'ять поранених

Окупанти за добу понад 400 разів обстріляли Запорізьку область, застосувавши артилерію і 147 БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували 880 окупантів та 43 артсистеми противника

Авіація Сил оборони за добу атакувала 17 районів скупчення сил РФ

На фронті за добу було понад 100 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку ЗС України відбили 24 атаки

Війська РФ за добу завдали по Україні п’ять ракетних і 77 авіаударів

24 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Байден терміново підпише закон про надання допомоги Україні, щоб почати відправлення зброї та техніки цього тижня

Зеленський подякував Сенату США за схвалення життєво необхідної допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА