21:59 13.10.2020

У Нідерландах з середи вводять додаткові обмеження для боротьби з коронавірусом

1 хв читати
У Нідерландах з середи вводять додаткові обмеження для боротьби з коронавірусом

Нові обмеження починають діяти з вечора середи в Нідерландах, повідомили на прес-конференції у вівторок глава уряду Марк Рютте і міністр охорони здоров'я Уго де Йонг.

Зокрема, для стримування поширення коронавірусної інфекції в країні буде обов'язковим використання захисних масок у громадських місцях, зокрема і в школах. У закритих приміщеннях дозволено одночасно перебувати не більше 30 людям, при цьому в  будинку за добу можна приймати не більше ніж трьох осіб.

Припинені групові спортивні заняття, закриваються бари і кафе, однак вони можуть продовжити працювати "з собою". Готелі залишаються відкритими, там залишиться можливим ресторанне обслуговування гостей.

За словами Рютте, зараз тривають консультації з магазинами. Влада рекомендує забезпечити заходи дотримання соціальної дистанції в півтора метра, а також обмежувати одночасну присутність у них покупців, особливо вечорами, коли там утворюються черги.

Влада Нідерландів не забороняє жителям країни їздити у відпустки, але рекомендує утримуватися від помаранчевих (небезпечних з точки зору епідеміології) районів.

Міністр охорони здоров'я Уго де Йонг зазначив, що ці заходи покликані знизити масштаби поширення коронавірусної інфекції в Нідерландах. "Якщо ми нічого не зробимо зараз, цифри знову подвояться найближчими тижнями", - сказав він.

За останню добу в Нідерландах зареєстровано 7393 нових випадки зараження коронавірусом, це на 549 більше, ніж напередодні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА