07:20 14.10.2020

Зеленський: Зустріч з MI-6 була присвячена допомозі в захисті суверенітету України, проблемі дезінформації та фейків, фінансування телеканалів

2 хв читати
Зеленський: Зустріч з MI-6 була присвячена допомозі в захисті суверенітету України, проблемі дезінформації та фейків, фінансування телеканалів

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що під час зустрічі з представниками Секретної служби розвідки (MI-6) в рамках його недавнього візиту до Великої Британії обговорювалася проблема дезінформації і фейкових новин, і порадив вітчизняним ЗМІ ретельно перевіряти інформацію, яку вони публікують.

"У нас була зустріч в офісі МI-6. На жаль, не всю інформацію я можу говорити. Тобто це державницькі справи. Я прочитав про те, що пишуть про склад цієї зустрічі. По-перше, там був інший склад на цій зустрічі", - зазначив він, відповідаючи на запитання журналістів під час робочої поїздки в Одеську область у вівторок, повідомляє прес-служба глави держави.

Також, за його словами, питання, яке за версією деяких українських ЗМІ нібито порушувалося на цій зустрічі, насправді взагалі не розглядалося.

"Зі всього обсягу питань із нашої довгої двогодинної зустрічі більшість становила інформація про допомогу й захист нашого суверенітету й територіальної цілісності. Деталі я не можу розповсюджувати", - наголосив Зеленський.

Президент повідомив, що одна з тем, які обговорювалися на зустрічі, стосувалася протидії дезінформації і фейкових новин.

"Якраз вони сказали, що у нас велика проблема з тим, що ЗМІ фінансуються не тільки українцями. Що в Україні, на жаль, багато з тих телеканалів, які ми з вами знаємо, фінансуються різними групами", - розповів глава держави.

Зеленський зазначив, що питання захисту свободи і захисту інформації дуже важливі для безпеки держави, тому актуальним є створення незалежних ЗМІ.

Президент сподівається, що журналісти будуть берегти свій авторитет і, незважаючи на те, хто є власником того чи іншого ЗМІ, перевіряти інформацію.

"Мені здається, що головний зміст цієї професії – перевіряти інформацію й вільно оприлюднювати. І це правильно. Що стосується незалежних ЗМІ, я впевнений, що у нас багато незалежних журналістів. І ми завжди будемо підтримувати їхню свободу", - підсумував він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА