11:47 14.10.2020

Абсолютна більшість українців вважає себе патріотами, майже 60% готові захищати Україну зі зброєю в руках - опитування "Рейтингу"

2 хв читати
Абсолютна більшість українців вважає себе патріотами, майже 60% готові захищати Україну зі зброєю в руках - опитування "Рейтингу"

Переважна більшість українців називає себе патріотами своєї країни, майже 60% готові у разі загрози відстоювати територіальну цілісність України зі зброєю в руках, свідчать дані опитування Соціологічної групи "Рейтинг", результати якого було оприлюднено в середу.

Згідно з результатами опитування, 85% респондентів вважають себе патріотами своєї країни, 12% - протилежної думки. Патріотично налаштованих громадян приблизно однаково в усіх регіонах країни, переважно більше - серед старших респондентів.

69% опитаних позитивно ставляться до встановлення 14 жовтня державного свята Дня захисника України, 23% - нейтрально і лише 5% - негативно. Найкраще це свято сприймають жителі Заходу та Центру країни. Майже 60% респондентів сходу і півдня позитивно ставляться до свята, третина - нейтрально, 6-7% - негативно.

59% опитаних висловили готовність у випадку виникнення відповідної загрози відстоювати територіальну цілісність України зі зброєю в руках (у 2019 році таких було 56%, у 2017-му - 54%, у 2012-му - 33%). Переважно більше таких серед чоловіків, респондентів середнього віку і людей із здебільшого високими доходами.

Опитування проводилося 10-12 жовтня серед населення України віком від 18 років і старше у всіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю й типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів). Помилка репрезентативності дослідження: не більше ніж 2,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА