12:27 14.10.2020

Зеленський: Україна зміцнюватиме свою армію й обороноздатність навіть після настання миру

2 хв читати
Зеленський: Україна зміцнюватиме свою армію й обороноздатність навіть після настання миру

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що Україна прагне до встановлення миру на Донбасі, але одночасно піклується про зміцнення сектора безпеки й оборони.

"Сьогодні ми робимо все можливе, щоб припинити війну та не втрачати своїх героїв. Робимо все можливе, щоб в Україні настав бажаний мир. Сьогодні 80-ий день, як оголошено припинення вогню. І, незважаючи на спроби його зірвати, ми маємо надію, що "тиша" на сході України буде стабільною та постійною", - сказав він, виступаючи на церемонії складення урочистої клятви ліцеїстами Київського військового ліцею ім. Івана Богуна в День захисника України.

При цьому Зеленський наголосив, що настання в Україні миру не означатиме, що держава перестане піклуватися про обороноздатність свого війська.

"Навпаки сьогодні ми зосереджені на максимальному розвитку української армії. Ми збільшуємо витрати на сектор безпеки та оборони України. Активно працюємо для посилення обороноздатності з нашими міжнародними партнерами", - зазначив він.

Президент зауважив, що Україна повинна мати не тільки потужні сухопутні війська, а й сучасну і дієздатну авіацію, військово-морський флот, системи ППО і багато іншого.

"Тільки сильне військо буде запорукою подальшого миру та вільного розвитку нашої незламної України", - заявив він.

Глава держави переконаний, що сильна армія неможлива без відважних і підготовлених захисників. "Ми дуже прагнемо, щоб кожен, хто служить Україні, відчував, наскільки є важливим для держави. Гідне забезпечення та умови для наших захисників і їхніх родин - завдання для нас номер один", - сказав він.

Зеленський також наголосив, що Україна використовує потенціал, який відкрився перед нею після отримання статусу партнера НАТО з розширеними можливостями. "Втілення стандартів НАТО та взаємосумісність наших військ з військами альянсу – все це важливі кроки України на шляху до нашого майбутнього", - вважає він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА