16:07 14.10.2020

Санкції у зв'язку з Навальним можуть торкнутися розробників "Новачка" - МЗС ФРН

1 хв читати

Санкції ЄС у зв'язку з отруєнням російського опозиційного політика Олексія Навального можуть торкнутися, зокрема, розробників "Новачка", заявив офіційний представник МЗС ФРН Крістофер Бургер.

"Пропозиція буде націлена на окремих осіб, які відповідальні за це, а також на тих, хто брав участь у створенні "Новачка", - сказав Бургер у середу журналістам.

Він зазначив, що особам, внесеним до санкційного списку, можливо, буде заборонено в'їзд до ЄС й обмежено фінансову активність у країнах Євросоюзу. Пропозиції щодо громадян, на яких слід поширити санкції, подали Німеччина і Франція.

За словами представника МЗС, він не може повідомити імен окремих осіб, які підпадуть під санкції ЄС, оскільки рішення ще не ухвалено і це "внутрішній процес", який триває в санкційній робочій групі в Брюсселі.

"Ми раді, що Європейська рада одноголосно і чітко засудила те, що трапилося", - сказав Бургер.

Раніше в середу Рада ЄС приступила до проведення письмової процедури затвердження санкцій щодо інциденту з Навальним.

6 жовтня ОЗХЗ повідомила, що Навального отруїли різновидом нервовопаралітичної речовини "Новачок", яка не значиться в списках додатку про хімічні речовини до Конвенції про заборону хімічної зброї. Німеччина запропонувала ОЗХЗ передати ці висновки всім країнам-учасницям Конвенції про заборону хімічної зброї, повідомили в міжнародній організації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА