07:07 15.10.2020

Трамп закликав Байдена оприлюднити всю інформацію щодо його участі в родинному бізнесі

2 хв читати
Трамп закликав Байдена оприлюднити всю інформацію щодо його участі в родинному бізнесі

Президент США Дональд Трамп заявив, що кандидат від Демократичної партії Джо Байден повинен розкрити всю інформацію про його участь в бізнесі родини.

"Джо Байден повинен негайно оприлюднити всі електронні листи, зустрічі, телефонні дзвінки, стенограми і записи, пов'язані з його участю в ділових угодах його сім'ї і використанні впливу в усьому світі, зокрема в Китаї та Росії", - заявив Трамп перед своїми прихильниками під час передвиборчого мітингу в Айові.

Раніше Трамп обвинуватив свого суперника в президентській гонці у брехні виборцям і назвав його корумпованим політиком.

"Електронні листи (опубліковані газетою New York Post - ІФ) показали, що неодноразові заяви Байдена про те, що він ніколи не говорив з Гантером стосовно його справ, були цілковитою брехнею. (...) Ніколи не було адміністрації більш корумпованої, ніж адміністрація (Барака - ІФ) Обами/Байдена", - заявив Трамп.

"Тепер ми ясно бачимо, що Байден - корумпований політик, якому навіть не слід дозволяти балотуватися на пост президента", - додав американський лідер.

New York Post з посиланням на отримані газетою електронні листи, опублікувала статтю, в якій стверджується, що Байден, будучи віце-президентом США, у 2015 році завдяки синові Гантеру провів зустріч з високопоставленим співробітником української компанії Burisma Вадимом Пожарським, хоча пізніше стверджував, що такого роду контактів у нього ніколи не було.

"Дорогий Гантер, дякую, що запросив мене до Вашингтона і дав можливість зустрітися з твоїм батьком. Це справжня честь і задоволення", - йдеться в листі, який, як стверджує газета, Пожарський написав Байдену-молодшому.

Зазначається, що зустріч відбулася менш ніж за рік до того, як тодішній віце-президент США Байден використовував свій вплив, щоб домогтися звільнення Віктора Шокіна з посади генпрокурора України. Республіканці вважають, що Байден зробив це, тому що не хотів, щоб генпрокурор розслідував справу, пов'язану з Burisma. У цій компанії працював Гантер Байден. Сам Джо Байден запевняв, що робив це, оскільки вважав Шокіна корумпованим чиновником.

Восени 2019 року в США розгорівся політичний скандал навколо розмови Трампа і президента України Володимира Зеленського. Причиною стали публікації ЗМІ про те, що президент США тиснув на Зеленського, щоб той почав розслідування щодо Байдена і його сина. Розслідування мало торкнутися ролі Байдена в звільненні генерального прокурора України Шокіна, який розслідував діяльність компанії Burisma. Очікувалося, що це розслідування мало торкнутися і діяльності Гантера Байдена.

Трамп неодноразово закликав з'ясувати, яким чином молодший Байден отримав високу посаду в Burisma, не маючи при цьому жодного досвіду в управлінні компаніями.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

Президент Литви Науседа: Я стурбований тим, що ми втрачаємо фокус щодо України

Армія РФ увечері завдала удару двома керованими авіабомбами по Бериславу - Херсонська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА