07:30 15.10.2020

У паризькому регіоні і ще восьми містах Франції з суботи вводиться нічна комендантська година - Макрон

2 хв читати
У паризькому регіоні і ще восьми містах Франції з суботи вводиться нічна комендантська година - Макрон

Президент Франції Емманюель Макрон у середу оголосив про введення з суботи нічної комендантської години в регіоні Іль-де-Франс, в якому знаходиться Париж, і ще у восьми містах країни в зв'язку з прискоренням темпів поширення коронавірусу COVID-19.

За словами президента, комендантська година з 21:00 до 06:00 буде діяти як мінімум чотири тижні. Цей захід, окрім паризького регіону, пошириться на Гренобль, Лілль, Ліон, Тулузу, Екс-ан-Прованс, Марсель, Монпельє, Сент-Етьєн і Руан.

Макрон пояснив, що такий захід виключає відвідування ресторанів і зустрічі з друзями після 21:00. Він зазначив, що будь-кому, хто буде перебувати поза домом в комендантську годину, необхідно мати для цього вагому причину.

За порушення даного правила буде пред'явлений штраф розміром 135 євро.

Президент наголосив, що метою введення обмежень є зниження добового показника випадків коронавірусу з 20 тис. до 2-3 тис.

"Ми повинні дотримуватися цих заходів сьогодні, щоб уникнути введення більш жорстких заходів у майбутньому", - заявив Макрон.

При цьому президент зазначив, що обмежень на користування громадським транспортом не вводиться. Він зазначив, що уряд не збирається контролювати життя людей - жителі країни можуть їхати у відпустку і бачитися з членами сім'ї. Водночас він закликав продовжувати носити маски та дотримуватися правил соціального дистанціювання.

"Ви все ще можете подорожувати Францією. Ви все ще можете поїхати в будинок відпочинку або зустрітися з членами вашої родини, але навіть всередині сім'ї ви повинні носити маску, якщо ви не робили тест (на коронавірус - ІФ). Це не надмірне обмеження", - сказав Макрон.

Він також заявив, що пандемія COVID-19 "викликає занепокоєння", але, не дивлячись на другу хвилю коронавірусу, країна "не втратила контроль над ситуацією". Він додав, що введення другого карантину буде непропорційним.

Як повідомляє видання The Guardian, у Франції за добу виявили 22 тис. 591 новий випадок зараження на COVID-19. Зазначається, що за останні шість днів цей показник втретє перевищує позначку в 20 тис.

Кількість госпіталізацій і випадків смерті інфікованих також зростає. За останні 24 години зафіксували 104 летальні випадки.

Таким чином всього в країні станом на 14 жовтня виявили понад 779 тис. заражень, кількість випадків смерті перевищила позначку в 33 тис. Таким чином, Франція займає дев'ятий рядок у світі за смертністю людей з коронавірусом.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

У Запорізькій області дрони вдарили по транспортній інфраструктурі, є постраждалі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА