13:54 15.10.2020

ВООЗ стурбована зростанням захворюваності на COVID-19 в Європі

1 хв читати
ВООЗ стурбована зростанням захворюваності на COVID-19 в Європі

Зростання захворюваності на коронавірус COVID-19 в Європі, що фіксується останніми днями, викликає глибоку стурбованість членів Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

"Розвиток епідеміологічної ситуації в Європі викликає великі побоювання. Зростає кількість випадків, які щодня реєструються, зростає кількість госпіталізацій", - заявив на прес-конференції голова європейського підрозділу ВООЗ Ганс Клюге.

Раніше повідомлялося, що в низці країн Європи приріст нових випадків зараження коронавірусом COVID-19 досяг рекордних показників.

Зокрема, в Німеччині за добу виявили 6,6 тис. випадків COVID-19. Це найбільший приріст у країні з початку пандемії коронавірусу. Рекордно високий показник нових випадків коронавірусу зареєстрований і в Чехії, де за добу захворіли 9,5 тис. осіб.

На тлі такої ситуації з коронавірусом деякі європейські країни повертають обмеження. Так, наприклад, Португалія з четверга забороняє збори за участю більше ніж п'яти осіб. В країні також підвищили штраф для компаній, які не виконують заходи безпеки, з EUR5 тис. до EUR10 тис.

У Нідерландах набувають чинності обмеження, що стосуються, зокрема, продажу алкоголю та обов'язкового носіння масок.

У Каталонії з четверга на 15 днів закривають всі бари та ресторани. Спортивним залам, кінотеатрам і театрам дозволено здійснювати свою діяльність на понад 50%, магазинам і ринкам - не більше ніж на 30%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА