19:04 15.10.2020

Міносвіти затвердило умови прийому до вишів на 2021 рік, вступна кампанія відбудеться в липні

2 хв читати
Міносвіти затвердило умови прийому до вишів на 2021 рік, вступна кампанія відбудеться в липні

Міністерство освіти і науки України затвердило умови прийому для здобуття вищої освіти на 2021 рік, повідомляє прес-служба відомства з посиланням на в. о. міністра освіти і науки Сергія Шкарлета.

"Ми плануємо провести наступну вступну кампанію в липні 2021 року, щоб і вступники, і члени приймальних комісій мали час на відпочинок перед початком нового навчального року. Оскільки ще не відомо, як буде розвиватися ситуація з поширенням коронавірусу, майже всі вступники зможуть подавати заяви на вступ в електронному вигляді", - сказав Шкарлет.

Зазначено, що як і минулих років, у 2021 році вступникам на лікарські спеціальності ("Стоматологія", "Медицина", "Педіатрія") для того, щоб взяти участь у конкурсному відборі, потрібно буде мати щонайменше 150 балів із другого та третього конкурсних предметів. Однак ця вимога не поширюватиметься на тих, чий конкурсний бал буде вищий за 175. Обов'язковими предметами ЗНО для вступу на ці спеціальності буде українська мова та математика, а третім предметом вступник зможе обирати біологію, хімію або фізику.

Для вступників на спеціальності гуманітарного та соціального спрямування обов'язковим буде зовнішнє незалежне тестування з української мови і літератури, вступники ж на інші спеціальності зможуть скористатися правом проходити тестування тільки з української мови. Сертифікати ЗНО з української мови і літератури 2018-2020 років можна буде використовувати для вступу на всі спеціальності.

На 2021 рік встановлено обмеження кількості заяв. Так, вступник зможе подати на небюджетні конкурсні пропозиції (контракт) загалом не більше ніж 30 заяв. Крім того, щоб уникнути непорозумінь із наданням рекомендацій на контракт, заяви тих вступників, які зараховані на бюджет, будуть автоматично виключені на всі інші конкурсні пропозиції за винятком випадків, коли вступник сам виявить бажання їх залишити.

"Що зміниться для вступника на магістратуру? Єдиний вступний іспит з іноземної мови (ЄВІ) до магістратури буде обов'язковим для всіх спеціальностей. Для надання більшої ваги фаховому вступному випробуванню запроваджено вагові коефіцієнти - тепер заклад зможе збільшити вагу бала за фахове випробування, залишивши на іспит з іноземної мови щонайменше 25%", - зазначають у міністерстві.

У 2021 році вступники до магістратури зможуть використовувати результати ЄВІ 2020 та 2021 років, результати єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ) - тільки 2021 року.

До 31 грудня 2020 року всі вищі навчальні заклади мають затвердити й оприлюднити свої правила прийому, які мають відповідати Умовам прийому на навчання для здобуття вищої освіти у 2021 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

Унаслідок нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено ЛЕП, без світла залишилася частина абонентів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів один загиблий і п'ять поранених

Окупанти за добу понад 400 разів обстріляли Запорізьку область, застосувавши артилерію і 147 БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували 880 окупантів та 43 артсистеми противника

Авіація Сил оборони за добу атакувала 17 районів скупчення сил РФ

На фронті за добу було понад 100 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку ЗС України відбили 24 атаки

Війська РФ за добу завдали по Україні п’ять ракетних і 77 авіаударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА