10:45 16.10.2020

Нацполіція припинила факти втручання в Єдиний реєстр виборців, рекордний приріст зафіксовано в Затоці - МВС

2 хв читати
Нацполіція припинила факти втручання в Єдиний реєстр виборців, рекордний приріст зафіксовано в Затоці - МВС

Національна поліція України разом із Центральною виборчою комісією зафіксувала факти втручання в роботу Єдиного реєстру виборців, коли в деяких територіальних громадах почала несподівано збільшуватися кількість виборців. Рекордне збільшення таких "виборців" - у Затоці (Одеська обл.), повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"Рекорд був зафіксований у Затоці, Одеської області, де за місяць з’явилося 25% таких виборців. По десяткам таких фактів були розпочаті кримінальні провадження, певні особи хотіли збільшити кількість виборців, щоб вплинути на результат волевиявлення", - наводить слова Геращенка прес-служба МВС.

За його даними, насамперед таке явище стосувалося невеликих об'єднаних територіальних громад (ОТГ). Як правило, це ОТГ навколо Києва або на березі моря в Одеській області, де "дуже дорога земля і постійно точаться суперечки за землю", пояснив заступник міністра.

Він зазначив, що факти незаконного втручання в Єдиний реєстр виборців припинено й особи, які не мають права голосувати в цих ОТГ, не будуть допущені до виборів.

"Слідчі почали викликати на допити осіб, які виявили бажання голосувати у іншому місті. Дехто навіть не знав, що його перереєстрували, дехто зізнавався, що його попросили так зробити", - наголосив Геращенко.

Заступник міністра нагадав, що в Україні працює чат-бот, на який кожен може повідомити про порушення виборчого законодавства. Найбільше правоохоронці фіксують порушення порядку ведення агітації, підкупу виборців та порушення порядку ведення реєстрів виборців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА