13:24 16.10.2020

У лікарні №6 у Києві всі ліжка для пацієнтів із коронавірусом заповнені - Кличко

2 хв читати
У лікарні №6 у Києві всі ліжка для пацієнтів із коронавірусом заповнені - Кличко

У Київській міській лікарні №6, що приймає хворих на COVID-19 з березня, заповнені всі ліжка, виділені для хворих на коронавірус, повідомив міський голова столиці Віталій Кличко.

"Минулого місяця на базі медзакладу розгорнули чотири інфекційних відділення загальною кількістю 200 ліжок, зокрема 12 ліжок інтенсивної терапії. Створили 14 бригад медперсоналу для роботи в цих відділеннях", - розповів Кличко на онлайн-брифінгу в п'ятницю, коментуючи перевірку роботи лікарні.

Мер зазначив, що місто з весни цього року виділило цій лікарні 28,5 млн грн. За ці кошти було закуплено медикаменти, сім апаратів ШВЛ середнього класу і два портативних апарати, необхідні захисні засоби і костюми.

Він також уточнив, що в лікарні №6 планується створення нової лабораторії для ПЛР-тестування.

"Саме на базі лікарні №6 ми плануємо обладнати нову лабораторію, де робитимуть ПЛР-тести. Тому що ми розуміємо, що сьогодні необхідно збільшувати кількість тестувань. Щоб оперативно виявляти інфікованих і запобігати подальшому поширенню вірусу", - наголосив Кличко.

Він також нагадав, що показник тестування в Києві - найвищий в Україні й становить сьогодні понад 300 тестів на 100 тис. жителів. Загалом у комунальних медзакладах і лабораторному центрі з початку пандемії дослідили більше ніж 155 тис. зразків біоматеріалу - методом ПЛР. А методом ІФА - на виявлення антитіл - зробили понад 27 500 тестів.

Досліджують зразки також у приватних і державних клініках Києва.

З початку пандемії працюють у місті й мобільні бригади медиків, які забирають біоматеріал для аналізу на коронавірус у пацієнтів удома. За минулу добу бригади відібрали 934 зразки. А загалом із початку своєї роботи - майже 99 тис.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА