13:47 16.10.2020

Більшість українців вважає за краще отримувати новини через Facebook - опитування

2 хв читати
Більшість українців вважає за краще отримувати новини через Facebook - опитування

Facebook є найпопулярнішою соцмережею для отримання новин, свідчить дослідження соціологічної компанії InMind.

Згідно з результатами опитування, оприлюдненими на прес-конференції у п'ятницю в Києві, 90% респондентів користуються інтернетом. На запитання, як часто вони користуються інтернетом, 77% відповіли, що щодня, 9% - 2-4 рази на тиждень, 2% - раз на тиждень, 2% - рідше, ніж раз на тиждень, а 10% відповіли, що взагалі не користуються інтернетом.

На запитання, з якою ціллю ви використовуєте інтернет регулярно, 71% відповіли, що для використання служб відправки повідомлень, 69% - для пошуку необхідної інформації, 57% - спілкування в соцмережах, 49% - для отримання новин, 45% - перевірка електронної пошти, 45% - перегляд відео, 40% - покупки в інтернеті, 37% - онлайн-платежі, 26% - прослуховування аудіо, 20% - онлайн-ігри, 19% - інтернет-телебачення, 13% - для розміщення власного контенту, 5% - прослуховування радіо.

На запитання, якими соціальними мережами респонденти користуються хоча б раз на місяць, 72% відповіли, що месенджером Viber, 69% - Facebook, 58% - YouTube, 46% - Instagram, 38% - Telegram, 8% - "ВКонтакте" і 5% - Twitter.

Водночас на запитання, яку соцмережу ви використовуєте для отримання новин, 18% відповіли, що месенджер Viber, 47% - Facebook, 30% - YouTube, 18% - Instagram, 21% - Telegram, 2% - "ВКонтакте" і 1% - Twitter.

Загальнонаціональне дослідження провела соціологічна компанія InMind на замовлення міжнародної організації Internews, яка реалізує "Медійну програму в Україні", за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Опитування проводилося у липні-серпні 2020 року, проведено 4 тис. інтерв'ю, зокрема по 300 інтерв'ю у 12 областях: Київська, Вінницька, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Харківська та Херсонська області. Репрезентативна частина - 1 630 інтерв'ю. Всі інтерв'ю проводилися в містах із населенням понад 50 тис. осіб. Похибка вибірки з ймовірністю 0,95% не перевищує 2,5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА